Efter en lang, lang vinterpause var der sæsonstart for DBO Formula/Slalom/Kona i denne weekend. Vejrudsigten var på forhånd lovende ifølge DMI og FRV, men østenvind i Øresund kan være drilsk i foråret, når vandet er koldt, og luften er varm.

Lørdag formiddag bød på meget let vind, og kun Kona blev sendt på vandet. Men i løbet af eftermiddagen gik vinden om i syd og tiltog til ca. 5 m/s. Det er kun sjældent, at vinden i Danmark er stabil nok til at sejle kapsejlads lige på vindgrænsen på de 5 m/s, men selvom vinden var let, var den så stabil, at det faktisk var meget tæt på at kunne lade sig gøre. Det blev til et par halve sejladser, og for første gang i DK oplevede vi at få sejladser annulleret, som sandsynligvis ville være blevet gennemført under den internationale vindgrænse på 3,5 m/s.  Men vi fik en god, fuldt-planende fun-sejlads, som blev vundet af Kasper Juul foran Benjamin, som til dagen havde tryllet letvinds-trimmet frem.

Søndag var vejrudsigten endnu bedre med udsigt til over 8 m/s fra øst, og de som var tidligt på havnen var i tvivl, om der skulle rigges slalom eller formula. Men så snart solen fik fat, og det blev lidt varmere, aftog vinden, og kl. 10 var der blikstille. Hen over middag gik vinden så igen i syd og vindbæltet kom tydeligt nærmere.  Vi kom ud til en bane med masser af vind på ca. 95% af baneområdet, men desværre lå  der et meget lokalt vindhul foran havnen, hvor også startlinie og bundmærke lå. Det blev til adskillige starter og annullerede sejladser – den ene blev annulleret kun 20 meter fra mållinjen, hvor samtlige deltagere gik i stå. Det blev besluttet at flytte banen længere ud, men da den nye bane var på plads, var vinden desværre forsvundet igen.

Efter 2 fun-sejladser blev stævne-resultatet:

1.       Kasper Juul Larsen
2.       Sebastian Kornum (U19)
3.       Nikolaj Kruppa (M35)

Samlet resultat fra ranglistet stævnet i Nivå. Flere billeder fra stævnet kan ses i DBO’s billed galleri samt her.

Stævne referat af Nikolaj Kruppa, billeder er © Jan Nielsen.