I weekenden 26/27-8 fandt 4. afdeling af den danske formula/slalom rangliste sted i Ringkøbing.
Ringkøbing var ikke lige så stor succes I år, som den har været de tidligere år. Dog kunne vi alligevel putte 2 formula sejladser mere i rygsække.

Lørdag morgen kl 9, stod der en masse friske windsurfere klar til at komme på vandet.
Da forholdene var en smule imod os, blev første start sat til kl 11, hvor vi skulle være på vandet. Da klokken så ligeså stille rundede 11, var alle godt klar over at der ikke ville blive sat en sejlads i gang der ved startlinjen, da der på det tidspunkt max blæste 4m/s. Alligevel var det ret fascinerende hvordan nogle af dem på foil, stadig kunne flyve rundt i så lidt vind.
Dommerne indikerede efter 30-40 min på vandet, at vi skulle sejle på land, hvor der ville komme yderlige informationer.


Der blev tjekket rigtig mange vejrudsigter, men alle pegede desværre i en negativ retning, så lørdag måtte desværre ende uden nogen sejladser.

Søndag morgen kl 9 stod alle igen klar til at lytte på hvad dommerne havde at sige om dagen.
Vejrudsigten havde lovet en del mere vind end den forgående dag, og det vidste sig I sidste ende også at passe rimelig godt!

Vi blev ret hurtigt sendt på vandet og banen lå allerede klar, så der var ingen tid der blev spildt på at den først skulle ligges.
Det blæste minimalt, og de første par sejladser blev skudt til ”fun” sejladser (altså ikke tællende sejladser). Dette var mange sejler også forståelige overfor, da vinden ikke var stabil.
Efter den korte frokostpause, ville vinden endelig noget! Vinden blev mere stabil end den havde været før, og 2 tællende sejladser røg i kassen.


Det var 2 super tekniske sejladser, som krævede super god fysik og overblik, da der ikke var utrolig meget vind. Dette kunne også ses på resultatlisten (link) hvor der kom nye ansigter på overall podiet og der blev rokeret rundt i hele ranglisten. Mads Jepsen (DEN-15) vandt overall, efterfulgt at Martin Funk (DEN-245 ny på overall podiet), med ligeså mange point som Nikolaj Kruppa (DEN-4) og den bedste Youth Casper Jepsen (DEN-35). Nikolaj Kruppa plejer ellers at indtage første pladsen, og have Frederik Poser ved sin side, men de svære forhold vendte mildt sagt op og ned på det hele. Om det var held med vindpust, ja… det må guderne vide.

Efter 2 sejladser var klokken også blevet 15, og tid til at komme på land efter en lang dag på vandet (fra kl 10-15) med kun en lille pause.

Præmieoverrækkelsen var rimelig hurtigt efter sidste mand var kommet op af vandet.

Der var lavet et lille bord med super flotte præmier fra Ringkjøbing Landbobank, og nogle meget opfindsomme medaljer!

Tusinde tak for et godt stævne til Ringkøbing sejlklub!

Hang Loose
Emil Lund
DEN-61