Så er jeg tilbage i Skive efter et vel overstået DM-FW-stævne i Skælskør.

Lørdag: Efter som jeg bor i Skive måtte vi tidligt op for at kunne nå det til stævne start. Så vi var faktisk oppe kl.5! (hvilket jeg ikke er vant til) men heldigvis kørte min far som mange gange før. Vi havde Nicklas med som skulle til sit første rigtige rangliste stævne – og vi havde lånt deres kassevogn – perfekt – så jeg kunne få lov til at slappe af på passagersædet. Da vi kom derned tog det lidt tid at finde det rigtige sted, nu hvor man ikke er vant til så store stævner  Men jeg fik mig tilmeldt og vi fik fundet stedet vi skulle gå ud fra. Vejr udsigten havde ikke lovet meget vind, men da vi skulle til at rigge til komme vinden heldigvis!!

Vi kom ud og skulle sejle på samme bane som Hobiecat, A-cat, Kona og RS:X, så jeg kan sige jer at der var gang i den!!

Men uden problemer fik vi sat det første race i gang. Første gang jeg runde topmærket kunne jeg se at jeg var rigtig godt med oppe i toppen. Først rundt om topmærket var Brian Røgild, 2′er, Jesper Vesterstørm, 3′er Sebastian Kornum, og jeg rundende lige bag Martin Funch og med Kasper Juul Larsen lige i hælene. Og efter en hektisk downwind var der lige pludselig byttet rundt på pladserne, Kasper Juul 4′er, mig selv 5′er og Martin Funch 6′er. Det skulle vise sig så at holde hele vejen til mål, men der var ikke meget mellem de forskellige pladser.

Desværre fik vi ikke mere race den dag , da vinden droppede af. Men efter en god gang sejllads var vi alle også trætte det var dejligt, at vejret var så godt at vi kunne gå og nyde det i stedet for.

Søndag: Vi vågnede op til et dejligt syn. Høj solskin og vind.  Men ikke lige så meget vind som vi havde håbet på. Vi kom ud og fik gjort klar til start, men desværre var vinden ikke stærk nok så dommerne måtte lave det om til et fun race som blev vundet af Danni Jakobsen også fra Skive.

Vi blev derefter sendt ind for at vente på vind. Og efter 2 timer kom vinden da også igen så vi kom ud og fik gennemført et race mere. I selve sejladsen var vinden meget springende og man skulle sejle meget taktisk. Og efter et godt første op kryds viste jeg at det er noget jeg godt kan finde ud af. Jeg lå nemlig 2′er ved top mærket efter Jesper. Og jeg blev kun hentet af den ny kårede verdensmester Sebastian Kornum. Så at sluttet 3′er var jeg rigtig glad for og det er også mit bedste resultat til dato.

Klokken var ved at blive mange og vi kunne desværre ikke nå, at sætte et nyt race i gang, da tiden var løbet fra os. Men vi fik 2 gode sejlladser og mangler nu kun 1 for at lave et tællende DM.

Vi ses i Køge til forhåbentlig nogle flere gode kapsejladser.

Hang loose, Christian Justesen / DEN-26

Resultater fra Harboe Cup 2011 kan ses her, billeder fra stævnet kan ses her samt i DBO’s eget billedgalleri.