@Redbull

Vinteren er for alvor kommet til danmark og søer og fjorde er begyndt at fryse til is. Det betyder også at du skal være ekstra opmærksom, hvis/når du tager på vandet. Vi giver dig nogle råd til hvordan du sikrer højere sikkerhed til søs under de kolde forhold.

  1. Tjek ALTID dit udstyr inden (powerjoint (er gummiet mørt?) og se om snorene på nedhald og udhal er slidte og bør skiftes).
  2. Tag ALDRIG alene ud (dette gælder uanset om det er koldt eller varmt).
  3. Iklæd dig varmt tøj (en god tør-/våddragt, neopren hue, 5-7mm sko og handsker/luffer, og muligvis en spraytop som windbreaker. Du bør altid tænke på hvad der kan holde dig varmt hvis der sker en ulykke og du skal ligge i det kolde vand i flere minutter).
  4. Tag KUN ud i forhold som du er sikker på du kan håndtere.
  5. Eller du kan selvfølgelig også søge mod sydens sol, hvor forholdene er til board short og bar tæer.

For netop i Februar, som statistisk set er den koldeste måned i Danmark, kan du melde dig på specifik trænings camp på Lanzarote. Både PWA sejler Kurosh Kiani og Windsurf Camp Denmark afholder målrettet træning i Costa Teguise på Lanzarote. Costa Teguise er Kurosh Kiani’s hjemby og han kender forholdene som sin egen baghave.

Lanzarote PRO-AM Camp / Slalom Pro Training
PRO-AM camp træningslejren er specifik målrettet de øvede sejlere der er konkurrence minded og ønsker at øve slalom starter og jibes på en bane. Som udvidet koncept er der også foil træning på programmet, når vinden er lettere end hvad slalom windsurfing kræver. Du kan ankomme når som helst mellem den 17. februar og 3. marts. Og der vil være 2 træningspas på vandet og 1-2 træningspas på land om dagen.


Lanzarote Freeride Windsurf Camp
Windsurf Camp Denmark som er drevet af tidligere PWA sejler, Anissa Mohrath, gentager sidste års succes med en Freeride Camp på Lanzarote. Her vil Kurosh Kiani også agere som coach og have 4 træningspas med målrettet Jibe træning på vandet rundt om en bøje. Freeride Camp’en er rettet til alle niveauer – nybegynder, begynder, let-øvede, og øvede.
Det er en ALL-inclusive camp I ugen fra 15.-22. Februar, hvor der er sørget for lejligheder med 2-3 personer, halv pension og en god deal til at leje udstyr – både bølge og freeride udstyr. Såfremt du har niveau til det, vil der også være mulighed for at prøve en foil. Træningen ledes af minimum 3 coaches for at opnå den bedste kvalitet på vandet, og der vil være 2 både i vandet for både at opnå kvalitet af træningen men også sikkerhed. Om aftenen spiser man sammen med gruppen og socialiserer sig sammen med guiden. På camp’en vil der også blive tilbud gratis yoga sessions som en ekstra bonus.

Så savner du at komme på vandet, så er det bare med at tilmelde dig, for at sikre dig en plads. For begge camps er meget eftertragtede.
Vi har tilføjet links i overskrifterne på camp’sene.

 

Lidt info:
Location: Costa Teguise, Lanzarote
Lufthavn: Arrecife/Lanzarote
Forhold: Alt mellem fladt vand og gusty vind og bølgede forhold.
Temperature: Typisk 17-25 grader Celsius
Våddragt: Korte ærmer 3/2mm eller shorty