Temperaturerne svinger meget, og når vinden kommer, så bliver det sjovt nok koldt. Men kulden kan nogle gange tage det sjove ud af sporten, hvis du bliver gennemfrosset. Så hvad kan du gøre?

Indtil videre kan du stadig gå på vandet så længe lufttemperaturen er over 5 grader. Og så sørg for at holde dig på brættet, for det er først når du bliver våd, at det kan blive en rigtig kold omgang. WSørg desuden for ikke at være for længe ud. Kan du mærke at kroppen er ved at sige stop, så hellere gå op, inden du fortryder det. Vi er alle bekendt med at der ikke findes ordentlige handsker til os windsurfere, og får du bevidstløse fingre, så gå op af vandet og varm dem i et par skihandsker – ja, det gør ondt, men så kan du til gengæld også holde til mere sjov på vandet bagefter.

Får du ikke nok tid på vandet og sidder du og tripper i skolen eller på arbejde fordi du ikke får forbrændt alt den energi du har i kroppen, så er en god ting at gå i fitness for at vedligeholde og styrke musklerne. At starte sæsonen op kan være hårdt, hvis du ikke har holdt dig igang. Det siger sig selv. Men fokuser ikke kun på musklerne – konditionen er ligeså vigtig en faktor.

Har du både tid og penge, så kan du gør drømmen til virkelighed og rejse ned til de varme lande, hvor du kan gøre dig bekendtskab med mange andre windsurfere verden over. Især Tenerif og Hawaii er kendte destiantioner for windsurfere.

Vil du absolut windsurfe, så dyrkes sporten ice windsurf også. Dog ikke på konkurrence plan i Danmark, og det kræver selvfølgelig at der er holdbart is på søen, fjorden eller hvor det nu skal være. Men som billedet viser, så er det bare godt med tøj på og fart over feltet – og jeg er sikker på at du kan træne balance på en helt anden måde.

Tænker du derimod blot en sport, hvor der er fart og som er skabt til vinter, så er ski og snowboard også det perfekte. Dog har får vi som bekendt ikke meget sne i Danmark, og det kræver derfor også tid og penge, for at rejse afsted. Det kan dog gøres billigt ved at drage til vores nabolande Norge eller Sverige. Så der er et hav af mulighed – bare husk at holde dig igang.