Fem danskere til VM i Windfoil

Silvaplana er et magisk sted på jord. En smaragdgrøn sø i de schweiziske alper.

I denne uge afholdes Engadinwind Foil Mania – en kombineret event, som består af tre konkurrencer: Tow in Freestyle, Foil Freestyle og den sidste, hvor vi har fem danske deltagere; IFCA Windfoil World Championships.

Stævnet varer fire dage, og vi er halvt igennem dag to. Sejladserne er 50% længere en DBO-banerne, og med to halvvindsben i top og bund.

Image may contain: mountain, sky, ocean, cloud, boat, outdoor, nature and water

Her er hele verdenseliten samlet og 72 sejlere i alt. Det danske team spænder fra Sebastian Kornum i toppen, og med de erfarne sejlere Mads Jepsen, Niklas Lillelund, Jonas Thyme. For Marinus Tambo er dette første store, internationale stævne.

Resultatmæssige ligger Sebastian Kornum med rimelig konstante top 10-placeringer, og det rakte til en samlet 8. plads efter to dages sejlads. Niklas Lillelund, Mads Jepsen og Jonas Thyme har blandede resultater gjort det til en blandet fornøjelse. Det er dog ikke værre, end at der er god stemning på pizzariaet om aftenen. Marinus Tambo kom ind efter første sejlads på dag 1 med ordene: “Det’ fåcking fedt det her’ – her tæller erfaring mere end resultaterne, men også han har fundet sine konkurrenter, som giver op- og nedture.

Image may contain: sky, outdoor, nature and water

I dag venter den traditionsrige 42nd Marathon, som bliver en del af konkurrencen. Det er fem omgange på banen – i praksis fem gange rundt i Silvaplana søen. Så ‘stay tuned’.

Danskernes resultater indtil videre:

8    – Sebastian Kornum
22 – Niklas Lillelund (2. Youth)
30 – Mads Jepsen
33 – Jonas Thyme (6. Youth)
50 – Marinus Tambo  (15. youth)

Windsurfing TV har leveret livestream de sidste to dage, hvilket kan findes på deres youtube kanal

Resultaterne kan følges her: https://www.manage2sail.com/en-US/event/fd696079-1a41-40fa-add6-90b91ea036f3#!/results?classId=335b7937-eb7f-4a86-862a-3e9cd40ac099

Fotos af : Marc Weiler Photography

Image may contain: 1 person