I næste uge (26. Juni – 1. Juli) afholdes der Youth/Junior/Master/Women Formula Verdensmesterskaber, og Anders Eliasen fra Kalundborg Surf- og sejlklub har vendt sejlene mod Italien, hvor det finder sted. Nærmere bestemt er det i en sø kaldet Lago di Santa Croce i Belluno. I den forbindelse har DBO haft lejligheden til at stille fire hurtige spørgsmål til kun 18-årige Anders.

1. Hvor lang tid har du sejlet formula?
Jeg har sejlet formula siden efteråret 2014 og konkurreret siden foråret 2015. Så i alt 3 år med formula.

2. Hvad er dine erfaringer med international stævnedeltagelse?
Mine erfaringer med international stævne er ikke særlig stor, da dette er første gang jeg deltagere i et internationalt stævne. Hvilket jeg selvfølgelig ser meget frem tid, og se hvordan det er at sejle med fremmede mennesker der deler den samme passion. Jeg håber derfor at opnå mere erfaring til flere internationale stævner i fremtiden.

3. Hvordan har du forberedt dig til VM i Formula?
Jeg har forberedt mig ved at træne mere intensivt end jeg normalt gør. Jeg har derfor prøvet så vidt muligt at træne 5 gange om ugen alt afhængig af vinden og brugt de vindstille dage til at se video og billeder igennem får at se hvad jeg kan gøre bedre til næste gang. Jeg har med vilje og taget ud de dage hvor det blæser lidt for meget til min egen komfort zone, får at forberede mig på de forskellige vindforhold, som jeg ikke er vant til, som kan opstå til VM i Italien.

4. Hvad er dine forventninger til VM?
Mine egne forventninger til VM er at blive en bedre sejler og prøve hvordan det er at være til et Verdensmesterskab. Men man kan jo altid håbe på en top 5

Notice of Race kan læses her

Følge med på vores facebook side her for resultater og billeder