060713_kuhlungsborn1Mandag d. 1. Juli så jeg på Facebook at der var Tysk Mesterskab i Kühlungsborn – og at vejrudsigten desværre ikke lovede vind til slalom! Men jeg ville utroligt gerne afsted for at få en masse timer på vandet, blive skarpere i kapsejladssituationer og atter være en del af den tyske serie.

Jeg har været så heldig at låne en helt ny JP Power formula af Torben Kornum – faktisk hans egen, som jeg pakkede ud af pap og papir, inden jeg tog første tur! Mange tak for det! Jeg har stadig en formula rig, men intet board, hvorfor jeg heller ikke har sejlet formula i 2013.

060713_kuhlungsborn2Afsted til Kühlungsborn for at sejle. Hvis der skulle sejles, skulle det være fredag, da vejrudsigten for resten af weekenden lovede høj solskin, varme og ingen vind. Fredag morgen var der noget mere vind end jeg troede, så vi smuttede ned for at rigge 10.7 og formulaen til. Desværre døede vinden inden første mulige start kl. 10.45, så der blev sat udsættelse. Men i løbet af en times tid var der vind og jeg tog ud. Jeg ville gerne lige ud at teste udstyret og have lidt føling med det, før sejladsen. Banen lå helt inde under land, masser af tang og let luft. Jeg var faktisk meget glad for de forhold, da jeg vidste jeg var hurtig til at komme i planing. Vinden var bare meget tricky, så det var super vigtigt at sejle hvor der var vind, samt hvor der var mindst mulig tang. Jeg kom godt fra start, og lå helt frit. Jeg må sige at Vincent Langer ser ud til at gå utrolig godt! Han sejler rigtig stærkt i år, god vinkel og generelt bare en meget dygtig sejler – flot arbejde. Vi er kun nogle stykker som kommer fra start, og Vincent Langer, Fabian Mattes og jeg selv ligger et godt stykke over feltet. Da jeg slår for at sejle ind under land, som var det eneste sted med vind på givne tidspunkt, ser jeg at båden kommer op igennem banen – sejladsen er afblæst. Vi sejler direkte på land og kan ikke engang plane hele vejen tilbage. Derefter blev det hele rigget af og lagt i skyggen – det var alt den windsurf vi fik denne weekend, desværre!

060713_kuhlungsborn3Om lørdagen var der ingen vind igen, men masser af strandvejr. Det er enormt hårdt at vente så længe, fordi det flere gange lignede at der ville komme vind. Man er nødt til at blive i nærheden, huske at passe sine måltider ind, hvis vi pludselig skulle blive kaldt på vandet. Kl. 20 begyndte vinden pludselig at komme fra en skyfri himmel, så vi skulle til at gøre os klar. Der var desværre ikke nok vind og den nåede aldrig at stabilisere, før man valgte at stoppe for den dag.

Søndag var der ingen vind og ingen udsigt til sejlads. Dagen blev i stedet brugt på at nyde stedet og det gode strandvejr. Derefter ventede 477 km. Hjem igen – uden at have fået et resultat i hus.

Det var stadig utrolig dejligt at være en del af det professionelle tyske arrangement, som virkelig er dygtige til at arrangere nogle gode events. Nu er der atter ingen vind i Danmark, men de kommende dage står på slalom i Klitmøller, eller SUP, hvis forholdene tillader det.

Næste weekend er der igen Tysk mesterskab på Fehmarn og derefter venter en uge på Sylt.

Danni Jakobsen / DEN-64