Weekenden vejrmeldinger så lovende ud til afvikling af sejladser for både Kurs og Slalom disciplinen. Så bilen og/eller traileren blev pakket med alt hvad der kunne være, og med Foil Windsurfing er det jo let, da du kan bruge samme sejl til foil som til Slalom. Men det var ikke alle der var konverteret til den nye kurs klasse. Til weekendens stævne var der 5 på formula ud af de i alt 22 deltager, som heller ikke er mange deltager. To af formula sejlerne var i sidste år top; Frederik Poser fra Nyborg og Malthe Elholm der er på hjemmebane. Det var spændende at se om de kunne følge med foil sejlerne. Baseret på placeringerne (som vi desværre ikke har tid på), så er foil altså noget dobbelt så hurtigt. Måske lidt skræmmende at tænke på at flyve over vandet i dobbelt fart end man er vandt til?! Det er især på downwind hvor formula sejlerne bliver hæcklet af.
De to kvindelige deltager som også var med på DM tour’en sidste år, forblev også på formula, og havde nogle tætte races med skiftende placeringer i løbet af hver race. Anne Louise fra Kalunborg vandt lidt på upwind, hvor Anissa Mohrath fra Nivå Bådelaug vandt endnu mere på downwind, hvilket gav Anissa en tæt sejr over Anne Louise. De to kvindelige deltager havde det så sjovt, og opfordrer andre kvinder til at deltage. Man behøver nemlig ikke at kunne jibe, men kan du derimod plane i fodstropper, sejle i trapez, og lave vandstart, så er du SÅ klar til at have det sjovt på en bane.

Vender vi tilbage til den lovende vejrudsigt, så var den dybt skuffende. Og lørdag blev til mange timer på vandet med kun én gennemført kurs sejlads i tilgengæld god luft. Søndag mødte 2 tyskere op og skrev sig ind til stævnet, og mange ville nok spørge hvorfor? Jo, windsurfing stævner er reelt set den bedste form for træning. Så gør du overvejer om du er god nok til at deltage i et windsurfing stævne, så tøv ikke. Du bliver kun endnu bedre af det for hver gang du deltager. Ingen griner af dig, men alle vil gerne hjælpe.
Den ene af de tyske sejlere der havde meldt sin ankomst var den tyske top sejler Gunnar Asmussen fra Flensborg. Og heldig for ham at der dagens forinden kun var blevet sejlet én sejlads, for med søndagens fire sejladser, kunne han få lørdagens sejlads som fratrækker og det giver ham en solid anden plads efter Sebastian Kornum på en suveræn første plads. Tredje pladsen havde Mads Jepsen fra Juelsminde sikret sig foran den tætte dyst af sejlere fra 4. til 7. paldsen. Klassen er mere ny for nogen end for andre, men fordi foil reagerer så hurtigt og kunsten at kunne holde foilen op af vandet i vendingerne, kan selv den dygtigste sejler fejle. Mange er nye, og du kan nå at være med på bølgen ved at købe en Alu foil og sætte den under dit store slalom board som anbefalet bør være minimum 85cm bredt, og et gammelt formula board er også en mulighed og koster næsten ingen basøre.

Til slut vil vi gerne takke Århus Windsurfing Klub for at sætte sådan et flot arrangement på benene med musik på stranden, et telt og en stand med Brunotti produkter og en speaker med info til badegæsterne om hvad der foregår på stranden. Og en stor tak til vores fotograf Jan Nielsen.

Resultater kan ses her