Med en vejrudsigt der lovede super vind og bølger fra VNV var der lagt i ovnen til et brag af en konkurrence ved årets første stævne i Cold Hawaii.

Til skippermødet kl 9 i Hanstholm mødtes sejlerne af rigtig gode forhold, med hård vind til 3.7-4.2 og bølger på 2-3 meter. Perfekte forhold til at få afviklet wave performance! Stævnets overdommer, Lars Helmersen, som gjorde et rigtig godt stykke arbejde, besluttede at starte ud med juniorenes single eliminering i Wave. Sidste år dominerede Thurø drengene denne klasse, men i år var det kun Emil Bøgh og Mikkel Lambæk der tog kampen op mod de 3 andre jyske drenge, Mathias, Nicolai og Esben. Efter en action fyldt indledende runde blev det Emil, Mathias og Nicolai der mødtes i finalen. Alle gav den super god gas i de udfordrende forhold og efter 10 minutters hård kamp, blev det Emil der løb med 1. pladsen i singlen.

Efter juniornes velafviklede single, blev det A-sejlernes tur. De gode forhold gjorde at alle folk leverede fuldt ud det bedste de kunne, og showet fra stranden var utroligt spektakulært. Et brag af et heat blev det allerede i første runde da Robert Sand mødte Mads Bjørnå, begge sejlede utroligt godt, men i sidste ende blev det Robert der trak det længste strå. Robert kæmpede sig videre til semifinalen sammen med de to andre lokale, Kenneth Danielsen og Casper Pedersen, men også sjællænderen Mads Lunøe blandede sig i topkampen. Efter et spændende heat blev det Kenneth, der skulle forsvare de lokales ære mod Mads Lunøe i winners-final, mens Robert og Casper skulle kæmpe om 3. pladsen i loosers-final. Efter to heats på utroligt højt niveau, med både monster backloops, frontloops og tweaked pushloops samt fantastisk waveriding blev det Kenneth, der tog sejren i singleelimineringen foran Mads Lunøe på 2. pladsen og Robert Sand på 3. pladsen.

Kenneth på vej mod sejr i single elimineringen

 

Efter en vellykket single eliminering i begge klasse blev det besluttet at starte en double eliminering i juniorklassen. Her startede Esben Borregård-Streit og Mathias Eithz med at gå videre fra indledende runde, og dermed skulle konkurrere om 2 -3 pladsen. Mathias Eithz trak her det længste strå og viste god stabil sejlads. Kampen om 1 pladsen stod nu mellem Eithz og vinderen fra singleelimineringen Emil. Emil viste god stabil bølgesejlads med både en forlænder og god bølgeridning hvilket også gjorde udfaldet og altså sejren til årets første wave/freestyle stævne i junior.

Nicolaj giver den gas i bølgerne

 

Efter juniorenes double blev det igen A sejlernes tur. Dette var især til Mads Bjørnå’s glæde, som tidligere nævnt blev slået tidligt ud i singlen, og derfor var sulten efter at kæmpe sig til et godt resultat i doubleelimineringen. Efter de indledende heats blev det Mikkel Asmussen og netop Mads Bjørnå som mødte single elimineringens 3 og 4 i heat nr. 31. Robert satte en stopper for Mikkel’s run, mens Mads havde et let heat, da Casper Pedersen før heatet var blevet skadet og derfor ikke stillede op. Kampen om den endelige 3-4 plads blev derfor mellem de lokale Robert Sand og Mads Bjørnå. Et utroligt tæt heat med meget få points til forskel blev sejlet, men i sidste ende var det den tændte Bjørnå der tog sejren og derfor kunne se sig videre mod sjællænderen Mads Lunøe. Endnu engang viste sejlerne højt niveauet og heatet blev igen utroligt tæt. I sidste ende måtte Bjørnå dog endeligt se sig slået efter sit 5 heat i doubleelimineringen, og det blev derfor igen Mads Lunøe der fik chancen mod Kenneth Danielsen. I den endelige finale blev der fra Kenneth’s side fra start satset hårdt på waveriding, som på dagen var sat til at tælle faktor 2, og altså dobbelt i forhold til springene. Dette valg betalte sig og Kenneth Danielsen kunne altså slå Mads Lunøe og dermed kalde sig vinder af årets første wave/freestyle stævne i waveperformance.

Kenneth satser på waveridingen

 

Bjørnå igang med at kæmpe sig gennem doubleelimineringen

Gennem hele dagen viste alle sejlerne fantastisk engagement og hjalp med at få det hele til at flyde. En særlig stor tak skal ud til alle de sejlere, deltagende som ikke deltagende, som valgte at hjælpe med at dømme dagen igennem. Det var utrolig flot og det gik rigtig godt! Vi er på wave/freestyleudvalgets vegne utroligt glade for jeres opbakning og håber samtidig også at det har været interessant og lærerigt for jer.

 

Lunøe flying high!

Fredag morgen var der skippermøde kl 10 i NASA, og med en vejrudsigt uden de store forhåbninger om vind blev et par alternativer præsenteret og sejlerne derefter givet fri indtil kl 18. Mange af de yngre sejlere valgte at benytte muligheden for paddlesurf og SUP trods trætheden i kroppen fra dagen før, og det er super fedt at se noget ren og skær lyst efter bare at komme på vandet lige meget hvad. Kl 18 samledes alle til fællesspisning, snak og præmieoverrækkelse i NASA, og hvad der skete derefter er der ikke mange som ved.

Wave/freestyle udvalget vil gerne takke for et super stævne og god opbakning, især tak til Emmelie Stjerna og Mikkel Asmussen for at have fotograferet os i det stride vejr!! Vi glæder os utroligt meget til at se så mange af jer som muligt til næste stævne på Venø!

Tv midt vest lavede et indslag fra stævnet som kan se her:

http://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=14628

Den fulde resultat liste kan ses her:

https://dbo.dk/wp-content/uploads/2012/05/Resultater-Klitmøller-17-19-Maj-2012.pdf