Efter et år hvor vindguderne ikke havde begunstiget dbo’s wave/freestyle kalender særlig meget, var det med stor glæde at kunne kåre en Danmarksmester i både A og junior freestyle på en ellers trist vejrudsigt til DM i Klitmøller.

Nikolaj Theill Frandsen

Nikolaj Theill Frandsen mid-air i en super flot Ponch

Torsdag morgen mødtes alle sejlere til skippermøde kl. 9 i NASA. Her var dog ingen vind at hente, så det blev hurtigt besluttet at rykke konkurrencen til Krik for resten af dagen. Vinden skulle langsomt komme ind i løbet af dagen, og ved næste skippermøde kl. 13 kunne vinden også begynde at anes. Juniorerne skulle først på og med hele 9 deltagere på super højt niveau var der lagt i ovnen til en super konkurrence. Det er fedt at en hel ny generation af junior-freestylere viser sig, og fremtiden i denne klasse ser rigtig lys ud. Alle giver den max gas med vulcan, spocks, eslidere, willy skippere og mange gode letvindstricks, så niveauet er absolut ikke til at spøge med!

Første heat stod imellem Kasper Bøttern fra Hou og Mikkel Lambæk fra Thurø. Vinden var stadig en smule let, men begge forsøgte alligevel alt de kunne for at få en vulcan i kassen. Selvom begge normalt sætter den, blev den akkurat ikke stået i heatet. Mikkel Lambæk scorede dog højt på sine letvindsmanøvre og tog dermed sejren.

Næste heat så Noah Willumsen, der vandt den uofficielle konkurrence i Hvide Sande tidligere i år, mod den rutinerede Esben Streit, samt de to Skive drenge Niklas Borgen mod Mathias Eithz. Vinden var en smule tiltagende og alle gav den alt de kunne på vandet. Stabil sejlads fra alle sejlere gjorde begge heats meget tætte, men i sidste ende vandt Esben med en vulcan over en ellers godt sejlende Noah, mens Mathias Eithz akkurat havde flere tricks i posen end den ellers godt kæmpende Niklas og dermed også gik videre.

Sidste heat før semifinalen bestod af Mads Jepsen mod Steffen Neupert, mens Nikolaj Klitgaard mødte Mikkel Lambæk.  Også i dette heat var der tale om et rent festfyrværkeri af letvindstricks, men både Mads og Nikolaj var skarpest i deres vulcan, og så sig dermed avancere til semifinalen.

Uden at kunne sige det med sikkerhed, tror vi i wave/freestyle udvalget at semifinalen var det heat med flest vulcan/spock forsøg nogensinde!!! Esben mødte Mathias Eithz, mens Klitgaard var mod Mads Jepsen. Alle kæmpede alt de kunne, og der er sjældent blevet gået så meget til den, som der blev gjort i denne semifinale. De rutinerede drenge, Klitgaard og Esben, satte dog et lidt bedre heat sammen end deres to modstandere, og skulle derfor mødes i finalen. Begge har nu nået et niveau hvor de kan sejle med i A-rækken, hvor vi glæder os meget til at se dem til næste år.

I kampen om 3. pladsen blev det derfor Mathias Eithz mod Mads Jepsen. Sidstnævnte havde mange gode forsøg på vulcan på både styrbord og bagborg, så selvom Eithz satte et godt heat sammen, endte bronzemedaljen hos Mads Jepsen.

Finalen mellem Esben og Klitgaard var et rent overdådighedshorn af lækre vulcans. Begge satte flere styks, men Klitgaard havde i sin træning fokuseret på begge halser, hvilket i sidste ende gav potte, og Klitgaard kunne dermed kalde sig Danmarksmester i Junior Freestyle over en ellers stabilt sejlende Esben der satte hele 3 vulcans på bagbord i sit heat!

Straks efter junior singleelimineringen var færdig blev A-rækken skudt i gang. 12 deltagende blev det til i år, med hele 8 af dem repræsenteret af Thurøbanden, som må siges at dominere denne klasse.

Første heat blev dog domineret af en gammel kending, Martin Sørensen, som gjorde sit comeback på den danske freestyle scene. Selvom hans konkurrent, Frederik Johansen satte nogle utroligt flotte tricks i sit heat, var der ikke meget at gøre mod den rutinerede og godt sejlende Martin.

Martin Sørensen

Martin med en Spock 540

I samme heat sejlede Asger Øgelund også mod Kristian Nørgaard. Begge smed fantastiske tricks på bagbord, men manglede en smule på styrbord, og det blev derfor også en tæt beslutningen på kun et halvt point, der gjorde at Kristian avancerede.

Næste heat var et rent lokalopgør fra Thurø. Ole Hasholt, der netop er kommet hjem fra sin første PWA, var mod Nikolaj Frandsen, mens Emil Bøgh mødte Mads Bang.
Vinden i dette heat var utroligt udfordrende, og der blev virkelig kæmpet for tricksne. Alle satte utroligt flotte flaka’er, spocks, eslidere osv. og det var igen to tætte afgørelser der sendte Emil Bøgh og Nikolaj Frandsen videre til næste runde.

I kvartfinalen mødte Kristian Nørgaard, Andreas Larsen, som har været et smut på Fureteventura i sommers for at træne. Mens Martin Sørensen sejlede mod Jonas Knudsen. Andreas’s træning sydpå har været utroligt givende, og med et flot heat gik han videre til semifinalen.
Martin Sørensen viste endnu engang et sikkert og godt sejlet heat mod en ellers godt kæmpende Jonas, der blot manglede lidt på styrbord.

Andreas Larsen

Andreas i en Spock

I den anden kvartfinale skulle Nikolaj Frandsen op imod Oscar Helmersen, mens Emil Bøgh mødte Rasmus Øgelund. Vinden var igen udfordrende og alle freestylerne pumpede og kæmpede for deres tricks. I sidste ende var det Nikolaj og Rasmus, der kunne avancere. Begge med solide heats der indeholdte både downwind og upwind tricks på begge halser.

Rasmus Øgelund

Rasmus Øgelund i en one-handed funnel

Da semifinalen skulle til at skydes i gang, droppede vinden i Krik desværre, og efter utalige forsøg på at få sejlet videre, måtte overdommer Lars Helmersen kalde det en dag, hvorefter alle riggede af i solnedgangen og kørte hjem til Klitmøller.

Fredag morgen mødtes alle til skippermøde i NASA kl. 11, men som vejrudsigten havde forudsagt var vinden fuldstændig død. Til gengæld stod der nogle små fine bølger på revet, så mange brugte muligheden for en tur på SUP. Ellers blev dagen brugt i klubhuset med chill og surffilm, og senere på aftenen fællesspisning og hygge.

Lørdag morgen blev det besluttet at holde skippermøde kl. 9 for at give freestyle konkurrencen en sidste chance. Heldigvis var vejrudsigten blevet forbedret over natten og lovede nu vind omkring 14 tiden. De 4 mand, der var tilbage i A-rækkens singleelimination, fik hurtigt rigget til, og da vinden endelig kom, gik der ikke lang tid før startsignalet til semifinalen blev givet.

Vinden var let, sideshore, og der var meget små bølger på revet. Rigtig gode freestyle forhold! Grundet den lette vind blev heatlængden sat op til 15 min for at give sejlerne chancen for at nå 6 forsøg på hver halse.

Da heatet gik i gang stod det hurtigt klart at beslutningen om 15 minutters heat var en god idé. For hvert eneste move der blev forsøgt, skulle sejlerne pumpe alt de kunne.
Andreas Larsen var på sin 5,2 og utroligt godt planende i de lette forhold. Han fik smidt 3 flaka variationer på vejen ud og også et enkelt trick på vejen ind. Dette var nok til at slå hans modstander Martin Sørensen, der havde det utroligt svært i den lette luft med hans 4,4’er.
I den anden ende af semifinalen kæmpede Nikolaj Frandsen en brav kamp mod Rasmus Øgelund. Nikolaj fik smidt både shaka, flaka og spinloop på vejen ud, men på vejen ind haltede tricksne en smule. Rasmus startede derimod sit heat med at fylde hele sin halse indad ud og med 4 tricks stået og kun 3 tællende var denne halse helt suveræn. Selvom Rasmus haltede bagefter Nikolaj på halsen ud af, trak han akkurat det længste strå med kun 1 point ned til Nicolai og kunne dermed se sig stå i finalen mod Andreas Larsen.

I kampen om 3 pladsen tog vinden til og der blev givet super gas fra både den nye i A, Nikolaj og den rutinerede, Martin. Nicolai neglede både shaka, flaka og spinloop på vejen ud, og toppede derefter hele showet med at smide den bedste ponch der længe er set. Nicolai vandt altså klart på halsen udad, men da Martin scorede højt på sin sikre halse indad og samtidig havde fyldt hele sin bagbord halse ud, blev det Martin der tog 3. pladsen og dermed kunne se sig tilbage på podiet i Dansk freestyle.

Nikolaj Frandsen

En glad Nikolaj der forståeligt nok er yderst tilfreds med sin Ponch, selvom den ikke rakte til en 3. plads

 

Finalen mellem Andreas Larsen og Rasmus Øgelund blev også et kæmpe show af flotte moves. Ingen af dem har nogensinde vundet hverken guld eller sølv ved et dbostævne i A-klassen, så begge gav den alt de kunne. Andreas lavede et langt mere varieret heat end han fik lavet i semifinalen, med både shaka, flakavariationer og endda forsøg på switch udad. Samt to gode tricks på vejen ind, og endda et crashet toadforsøg!
Rasmus startede heatet sikkert ud med en massiv shaka efterfulgt af en god airflaka720, og begyndte derefter at bygge sin halse indad op. Med både eslider, onehanded funnel og switch kono, samt en god spock til at forøge diversiteten udad, stod det til sidst klart at Rasmus havde stået det bedste heat, og dermed kunne kalde sig Danmarksmester i A Freestyle 2012.

Efter at have fået et resultat i både junior og A, og med en stærkt aftagende vind, blev det besluttet at afholde først en junior supersession og derefter en samlet supersession. Alle pumpede og forsøgte tricks alt de kunne, og i sidste ende blev det også Nicolai Klitgaard, som vandt junior supersessionen foran Noah Willumsen, mens Rasmus Øgelund gjorde rent bord i den samlede ved at sætte en flot onehanded airfunnel ved hjælp af en bølge.

Efter at folk havde rigget af og fået et bad, mødtes alle til hyggelig fællesspisning i redningshuset kl. 18. Præmieoverrakkelsen fandt sted kl. 21, med gode præmier fra sponsorerne Vitamin Well, Fädd, West wind og Wall St.

Freestyle A

Freestyle A DM - 1. Rasmus øgelund, 2. Andreas Larsen, 3. Martin Sørensen

Junior Freestyle DM

Junior Freestyle DM - 1. Nicolaj Klitgaard, 2. Esben Streit, 3. Mads Jepsen

 

A Wave Rangliste

Wave A Rangliste DM - 1. Kenneth Danielsen, 2. Mads Lunøe, 3. Mads Bjørnå

Junior Wave Ranglisten

Wave Junior Ranglisten DM - 1. Emil Bøgh, 2. Mathias Eithz, 3. Esben Streit

Der herskede en fantastisk stemning i redningshuset, og efter at alle havde fået deres medaljer og præmier, blev der gået til bajerne og sæsonen blev fejret på bedste surfermanér: Abefest!

Wave/freestyle udvalget vil gerne takke for en god sæson, og glæder os til at se jer alle til en forhåbentligt mere vindfyldt sæson næste år.

Supersession vinder

Vinder af supersession Rasmus Øgelund

Junior supersession

Junior supersession