Årets største vandsportsevent, Waterz,  løb i weekenden af stablen. Som en del af eventet afviklede DBO windsurf freestyle, og med 22 tilmeldte, deraf 7 juniorer, var der lagt op til et knald godt stævne.

På skippermødet lørdag morgen kl. 9 herskede der allerede god stemning. Vitamin well havde sørget for drikkelse til deltagerne under stævnet, og med gode præmier fra WallSt Shop i sigte var alle deltagere tændte på at komme i gang.
Vinden lod dog vente på sig og lå i lang tid lige under grænsen til planingsvind. Vejrudsigten havde dog lovet tiltagende vind mod middag, så overdommeren, Lars Helmersen, valgte først at lave skippermøde hvert 30 min, og til sidst hvert 15.
Denne beslutning bar frugt, og da vinden endelig tog til, var alle klar til at gå på vandet.
A-klassen kom på først, og grundet den lette og ustabile VNV vind, blev heatlængden sat op til 10 minutter med 6 forsøg på hver halse hvoraf de 3 bedste var tællende.

I første heat stod den på de rutinerede mod de nye drenge i klassen. Asger Øgelund skulle møde Michael J. og Andreas Larsen mødte Mark. L. Vinden var god og der blev givet gas fra alle 4 deltagere, bl.a. med spinloop og vulcan forsøg, bodydrags og upwinds 360’ere fra de to nye. Men det var desværre ikke nok til at slå de to garvede freestylere i sidste ende, da der blev fyret op for både flaka’er, spocks og eslidere.
Næste heat så et rent lokalopgør fra Thurø. Emil Bøgh mødte Frederik Johansen, mens Nikolaj Frandsen skulle mod Mads Bang. Der var fra start lagt op til et spændende heat og god gas fra drengene, som egentlig alle kunne stille op i junior, men til dette stævne havde valgt A-rækken.
Drengene viste at de også sagtens kan være med her. Med doubleflaka’er, funnels, shaka’er og eslidere på menuen. Emil Bøgh kæmpede bravt mod Frederik Johansen, men Frederik havde styr på sin switch og hev sejren hjem til sidst efter dagens nok tætteste heat. Nicolai Frandsen fik som den første mand brugt alle sine 6 forsøg på bagbord og Mads næsten ligeså, hvilket vidnende om et heat hvor der blev gået fuldt ud for den. Nicolai fik dog stået flere tricks end Mads og kunne derved se sig avancere til næste runde.
Sidste heat i indledende runde stod mellem endnu to Thurø drenge, Ole Hasholt og Kristian Kristensen, samt Oscar Helmersen og Magnus H. Også her gav alle 4 drenge den fuld hammer og gik for alt de kunne. Det er super fedt at se alle, lige fra de ”gamle” drenge til de nye, fyre op for hvert et move i deres trick bog, trods de ret udfordrende forhold på dagen. Ole nailede flaka på både styrbord og bagbord plus andre godter fra posen og tog derfor sejren over en ellers godt sejlene Kristian. I den anden del af heatet gav Magnus den alt hvad han kunne, men trods dette var det alligevel ikke helt nok til at slå en onform Oscar der satte et godt heat sammen.

Herefter gik sejladserne direkte videre til næste runde. Her skulle Asger Øgelund møde Andreas Larsen, mens Jonas Knudsen var oppe mod Frederik Johansen. Endnu engang blev der virkelig gået for den, men trods pumpen og fedten kunne det ikke lade sig gøre at gennemføre heatet grundet den aftagende vind, og A-klassen blev derfor sat på standby.

Det blev derefter juniornes tur til at komme på vandet og vise hvad de kunne. Hele 7 styks var tilmeldt i klassen, hvoraf de 6 var helt nye. Det var super fedt at se et så godt fremmøde og nogle unge mennesker, der var tændt på at sejle konkurrence.
Grundet den aftagende vind kunne junior konkurrencen ikke blive et tællende rangliste resultat, men kun et WaterZ resultat, men det lod juniorne sig ikke gå på af og der blev gået helt vildt til den lige fra første heat.
Noah Willumsen stod overfor Morten Juul, mens Sebastian Møller skulle møde Mads Vind. Juniorne gav den virkelig maks gas i de langt fra ideele forhold. Det er vildt imponerende at se vulcan, spock og willy skipper forsøg fra så unge windsurfere!
En sikkert sejlende Morten kæmpede bravt mod Noah, men Noah havde brugt dagen inden på at lære willy skipper, noget der også senere skulle vise sig at være nyttigt, og så sig derved gå videre til semifinalen.
Den anden del af heatet gav den mindst ligeså meget gas, og på trods af et par gange i baljen, som kun bevidner hvor meget de unge mennesker går for den, fik både Mads og Sebastian smidt nogle fine tricks. I sidste ende blev det dog Sebastian der løb med sejren og derved gik videre til semifinalen.
Sidste indledende heat i juniorelimineringen var den lokale Marcus Sönnichsen, der mødte Jonathan Willumsen. Jonathan og hans bror Noah havde også nået at deltage i det store downwindrace, så man skulle tro det havde taget på kræfterne, men dette kunne absolut ikke ses af Jonathans sejlads i heatet! Alligevel blev det Marcus, der med sin lokalkendskab kunne udnytte forholdene til det fulde, der tog sidste plads i semifinalen.

I semifinalen fik niveauet endnu et hak op med alle 4 deltagere forsøgende vulcan’s, spocks og willyskippere. Noah stod en våd willyskipper, mens Sebastian akkurat ikke fik sat sine vulcans eller spocks, hvilket gjorde udfaldet og sendte Noah i winners final. Marcus mødte Esben Borregaard, og også her blev det et meget tæt heat. Begge havde gode vulcan forsøg, mange fine og teknisk svære letvindstricks, men Esben var millimeter fra at naile en spock og han blev derfor sendt videre i winnersfinal.

I kampen om 3-4 pladsen skulle Sebastian altså sejle mod Marcus. Heatet var i lang tid meget tæt med begge pumpende og kæmpende for at sætte vulcan eller spock. Det var først til sidst da Marcus virkelig lukkede op for letvindstricks posen at heatet blev afgjort og Marcus tog 3 pladsen.
Winnersfinal var ligesom loosersfinal en utrolig tæt affære. Både Noah og Esben sejlede teknisk godt og gik ikke kun for de store moves, men fik også fyldt deres scoresheets med letvindstricks, der var så komplicerede at de næsten er umulige at sætte navn på. Sidst i heatet fangede Noah dog et super godt pust og så sin chance til at smide en fuldstændig ren willyskipper. Dette gjorde udfaldet og Noah Willumsen tog 1. pladsen foran Esben Borregaard Streit.

Generelt var niveauet og gejsten i juniorklassen helt i top. Der er helt sikkert fremtid i denne klasse! Det er super fedt for den danske freestyle windsurfing scene at der er nogle coole unge mennesker derude, der virkelig ved hvordan man sparker røv i freestyle.

Efter juniornes konkurrence var blevet afviklet, blev det besluttet at skyde en 20 minutters lang supersession af. Alle juniore og en god del af A-klassen stillede op, og så var der ellers dømt freestyle show! Der blev forsøgt mange sjove ting i den lette vind og stemningen på vandet var super god. Det lykkedes Rasmus Øgelund at få pumpet sig op til en flaka hvilket tog 1. pladsen, mens Jonas Knudsen ligeså akkurat fik fedtet en flaka rundt på 2. pladsen. Ole Hasholt tog 3. pladsen med en upwind360 canabrava onehanded into clewfirst upwind 360.  Og Mark og Morten vandt prisen for bedste crash.

Efter at have sluttet af med god stemning og forventninger til aftenen, blev det besluttet at afholde skippermøde kl 11 dagen efter, og ellers mødes til fest i auktionshallen.
Festen i auktionshallen startede med fællesspisning af en lækker fiskebuffet, og gik derefter mere og mere over i at stå i baren eller på dansegulvet. Det var super fedt at se så mange fra wave/freestyle afdelingen, der uden tvivl vandt dette års pris for bedst festende! Hvad dette nærmere indebærer kommes der ikke ind på her, men det gik i hvert fald ikke stille af sig.

Stort set alle sejlere overlevede lørdag nat’s udskejelser og mødtes til skippermøde kl. 11. Der var akkurat ikke nok vind til at få afviklet de sidste sejladser, så i stedet blev det arrangeret at lave en tow-in konkurrence.

Hele 13 personer stod klar i vandet, de fleste helt nye i disciplinen, da de 2 jetscootere kom på vandet. Alle fik en
prøverunde, og derefter gik konkurrencen i gang. 2 forsøg per mand, med kun det bedste trick tællende.
Selvom nogle af sejlerne havde lidt opstartsproblemer i prøverunden, fik alle imponerende nok det til at fungere, kom hele vejen rundt med jetscooteren og fik skudt et tricksforsøg af foran et stort publikum på land. Tow-in er i sig selv utrolig svært, og med den pågældende vindstyrke og retning for dagen var det utrolig udfordrende. Selv verdensstjernen Tonky Frans måtte i vandet nogle gange under opstarten.  Alle gav den super gas og gik for alt hvad de kunne finde på. Kreativiteten og modet var virkelig stort og det blev også til nogle spektakulære styrt. Asger Øgelund stod en våd switch kono hvilket gav ham 3. pladsen. Nicolai Frandsen fik smidt både en powerfuld funnel og en switch kono, men det blev i sidste ende Rasmus Øgelund der tog sejren med en super stilfuld onehanded funnel.
Efter konkurrencen blev de sejlere der ville, trukket et par ekstra gange bag jetscooteren til stor glæde for dem selv, men også publikum på stranden.  Da alle var godt trætte og kommet på land igen, blev der afholdt præmieoverrækkelse med et junior samt  Tow-in resultat for WaterZ.

 

Junior

  1. Noah Willumsen
  2. Esben Borregaard Streit
  3. Marcus Sönnichsen

 

 

 

 

Tow-in

  1. Rasmus Øgelund
  2. Nicolai Frandsen
  3. Asger Øgelund

 

 

 

 

 

Wave/freestyle udvalget vil gerne takke for et super stævne og god opbakning. Især tak til vores sponsore Vitamin Well og Wallst Shop og alle dem der ellers var med til at gøre stævnet til en succes. Vi glæder os utroligt meget til at se jer alle til et fantastisk DM i efterårsferien!