140338838206521200_resizedTraditionen tro var der hård vind i Rønbjerg
Limfjorden viste sig fra sin gode side og lod Rønbjerg levere varen endnu en gang. Hele 45 deltagere var mødt op til denne 3. afdeling af DM-serien.

Lørdag morgen gik første slalom-start kl. 10.00. Feltet var inddelt i 3 heats, hvoraf de 5 bedste fra hvert heat gik videre til guld-finalen, placering 6-10 i sølv-finalen og resten i bronze-finalen. Niveauet var højt og der blev også givet gas om placeringerne i sølv- og bronzefinalerne.

Dominerende i slalom
Kasper Juul Larsen var som vi så ham sidste år i Rønbjerg flyvende. Gode starter og lidt hurtigere end de andre sikrede Kasper 3 komfortable sejrer i de første 3 runder. Kasper er i verdensklasse-niveau når der er gode forhold, hvilket han også demonstrerede sidste år med to finale-heats under World Cuppen på Sylt. Kun i sidste runde blev han slået af Sebastian Kornum efter en tæt duel.

Værd at nævne
Lærke Buhl fra Århus er vores nye pigetalent. Med en baggrund fra RS:X har hun sejheden og meget andet som skal til for at sejle slalom og formula. Hun deltog på et meget gammelt slalom-bræt ”sputnikken” og gav drengene kamp til stregen.

Danni Jakobsen leverede nogle af feltets mest aggressive og tekniske jibes og havde tilmed forbedret sin board-speed væsentligt. ”Han er en af dem der er træls at have lige i hælende”, er der flere der udtaler sig.

Herudover er der rigtig mange nye deltagere især af yngre alder som virkelig gav den gas til stævnet og som vi glæder os til at følge resten af sæsonen.

140338877396608200_resized

Søndag morgen var der tvivl om disciplinen
Vejrudsigten lovede aftagende vind, men da klokken var 09.00 var der stadigvæk frisk slalom-vind. Dommeren besluttede alligevel at vælge Formula som dagens disciplin, og det endte med at være det rette valg. 3 gode formulasejladser blev fuldførte i frisk pålandsvind. Der blev lavet rigtig flotte starter af hele feltet, og der var tæt kamp sejladserne igennem. Malthe Elholm fra Skive, som er forholdsvist ny på ranglisten, lavede en 8. plads i første sejlads. Det bliver sjovt at se mere til Malthe når han får mere erfaring.

Sebastian Kornum gjorde rent bord i Formula. Nikolaj Kruppa tog tre 2. pladser og hvorefter Brian Røgild og Thomas Svendsen havde tætte dueller. Totalt set fik Brian 1 point mindre end Thomas.

Fortæring og stævneorganisationen var i top
Som altid var stævnet i Rønbjerg velorganiseret og der var sørget for god mad. Dommerne gjorde et godt job på vandet og lagde nogle flotte baner. Også stor tak til alle frivillige som gav en hånd med til stævnet!

Stævnets Resultater (Formula og Slalom sammenlagt)

Open
1. Sebastian Kornum

2. Brian Røgild

3. Nikolaj Kruppa

Piger
1. Natascha Schaloffsky

2. Lærke Buhl

Junior
1. Kasper Jepsen

2. Magnus Wittrup

3. Nicklas Lillelund

Youth
1. Mads Jepsen

2. Malthe Elholm

3. Nicklas Borgen

Master
1. Brian Røgild

2. Nikolaj Kruppa

3. Thomas Svendsen

Grandmaster
1. Max Nielsen

2. Steen Lauritsen

3. Christian Nybø