Stævnerapport DM 2011

 

Efter et år hvor vinden desværre nægtede at blæse på stævneweekender, var det blevet tid til DM i wave/freestyle i Klitmøller. Med næsten 50 tilmeldte og en super god vejrudsigt var grunden lagt for et kanon stævne.

Torsdag var første stævne dag, og alle sejlere mødtes til skippermøde kl. 10 i Hanstholm. Spottet viste sig fra sin bedste side, med vind til 4.2-4.5 og fine 2-3 meter bølger, perfekte forhold til waveperformance, og noget alle sejlere så frem til at konkurrere i. Formatet blev sat til 2 tællende spring, og samme antal bølger dog med faktor 2. Med dette på plads blev single eliminationen i A klassen straks sat i gang.  Allerede fra første runde var action niveauet højt med både backloops og stalled forlændere. Niveauet blev kun højere jo længere vi kom frem i singlen – generelt er niveauet i dansk waveperformance utroligt højt, hvilket vi også ser på internationalt plan. Singlen blev domineret af sidste års top 4, Lars Petersen, Allan Bech, Mads Bjørnå og Kenneth Danielsen, som alle viste rigtig gode takter igennem hele eliminationen. Bl.a. fik Mads en samlet score på imponerende 51 ud af 60 point i et af sine tidligere heats, så på stranden var forventningerne til en action fuld semifinale i top. Tilskuerne fik hvad de håbede på med imponerende spring og utrolig flot waveriding fra alle 4 sejlere. Lars og Allan måtte se sig slået af Mads og Kenneth som altså skulle kæmpe om 1 pladsen i singleelimineringen. Først skulle de rutinerede Allan og Lars dog først sejle om 3. pladsen, og her var det Allan Bech der fik skudt det bedste heat af. Finalen var et klasseeksempel på hvad waveperformance handler om, med både pushloops, backloops og mega frontloops samt fantastisk waveriding.  Til sidst var det dog Kenneth Danielsen der tog sejren og dermed også førstepladsen i singleelimineringen.

Igen i år havde en håndfuld super seje kvinder stillet op til waveperformance, og deres single blev også skudt i gang. Her endte den normalt meget freestyle orienterede Xenia Kessler i finalen mod Louise Kollander. Selvom Xenia kæmpede bravt var det til sidst Louise der tog sejren og blev Danmarksmester 2011, mens Marie Louise Holmer vandt loosersfinal og blev 3’er.

Efter kvinderne blev det B klassens tur, som også gjorde det rigtig godt! Rasmus Simonsen og Theis endte i kampen om tredjepladsen, og her blev det Rasmus Simonsen som tog sejren. Bjørn og Villads skulle derefter battle om førstepladsen, og efter en interessant finale vandt Bjørn titlen foran Villads.

Sidste klasse som skulle igennem single eliminering var juniorerne. Denne klasse er normalt domineret af drengene fra Thurø, men 3 jyder havde taget kampen op. Selvom Mathias Eizht, Nikolaj Klitgaard og Bjørn Lau kæmpede godt, var det i sidste ende 4 Thurø drenge som stod i semifinalen. Her blev der virkelig givet fuld gas, med frontloops, cheeserolls, backloop forsøg og flot waveriding. Efter en underholdende semifinale skulle Mads Bang og Emil Bøgh kæmpe om tredjepladsen, mens Asger Øgelund og Nikolaj Theil Frandsen skulle sejle winnersfinal. I kampen om 3 pladsen var det Emil Bøgh der tog sejren. Og efter en meget spændende og tæt finale vandt Asger over Nikolaj, og kan nu kalde sig Danmarksmester i junior wave 2011.

Dermed var et resultat i alle klasser allerede gældende, og med en god mængde dagslys tilbage blev double elimineringen i A klassen startet. Efter at være blevet slået ud i sit første heat i singlen, kæmpede en tændt Christopher Friis sig op igennem doublen, hvor han slog Oscar Helmersen, Nicolai Krarup, Sebastian Kornum og Mikkel Asmussen ud. Han måtte dog til sidst se sig stoppet af singlens nummer 3 Allan Bech, men endte på en flot 5 plads. Også Jonas Bødker gjorde flot comeback i double elimineringen. Efter at være blevet slået ud i første heat i singlen, kæmpede han sig op på en flot 7 plads, hvor han til sidst måtte se sig slået af en velsejlende Casper Pedersen. Casper havde tidligere slået Robert Sand ud, men da han mødte Lars Petersen i kampen om 4 pladsen måtte også han se sig slået ud. Dermed stod Lars Petersen igen overfor Allan Bech i kampen om mindst 3 pladsen.
Desværre tillod mængden af dagslys ikke de sidste heats at blive sejlet, og Kenneth Danielsen stod altså tilbage som Danmarksmester i Wave 2011, efterfulgt af Mads Bjørnå som 2’er og Allan Bech 3’er.

Efter en første dag fuld af action, og med en god vejrudsigt for dagen efter, tog sejlerne hjem for at få hvilet ud. Fredag mødtes alle til skippermøde i NASA kl 10, og der blev det besluttet at flytte konkurrencen til Krik Vig for at få gennemført Freestyle. Vinden lod vente en smule på sig, men der var super god stemning på stranden og alle hyggede sig gevaldigt. Da vinden kom startede juniorerne ud. Igen havde et par jyder taget kampen op mod de thurinske drenge – stor caddo for det, det er super fedt at se en masse juniore give den gas. Allerede fra første heat var niveauet højt, der er virkelig blevet trænet, og spocks, flaka’er og eslider er fast inventar i hvert heat! Efter en spændende semifinale med bl.a. flaka 720 og funnel, blev det Nikolaj Frandsen og Mads Bang der skulle kæmpe om tredjepladsen, mens Asger Øgelund og Emil Bøgh skulle kæmpe om titlen som Danmarksmester. I loosersfinal tog Nikolaj Frandsen tredjepladsen med sikre moves, mens en tæt finale blev afgjort da Emil Bøgh lavede flaka på begge halser – virkelig imponerende. Dermed blev Emil Bøgh kronet som Danmarksmester i junior Freestyle 2011, Asger Øgelund blev 2’er og Nikolaj Frandsen 3’er. Alle drengene udvikler sig rigtig meget, og vi glæder os til at følge dem fremover.

Efter juniorerne havde sejlet blev det A klassens tur. Velsejlende Casper Pedersen, Andreas Larsen, Jonas Knudsen, Anders Rasmussen og Xenia Kessler, eneste kvinde der havde taget kampen op mod mændene, gik videre fra første runde. Casper mødte Rasmus Øgelund, og selvom Casper lavede en helt utrolig flot Ponch, måtte han lige akkurat se sig slået. Andreas mødte Jens Munk, som med sikre moves sikrede sig pladsen i semifinalen. Derefter gik Jonas Knudsen videre efter et tæt heat mod Anders Rasmussen, og Xenia Kessler måtte se sig slået af sidste års mester i disciplinen Kenneth Danielsen. Semifinalen var et vildt show af moves, og der blev lavet alt fra eslider, funnel og puneta til shaka, flaka og spocks. Niveauet i freestyle er steget meget det sidste år og det er fedt at se drengene giver den gas og ligger så tæt. Jens Munk sendte Rasmus Øgelund i loosers final – som dog mistede finnen midt i heatet. Mens Kenneth Danielsen sikrede sin plads i winners final ved at slå Jonas Knudsen. Efter en action fyldt og tæt semifinale tog Rasmus 3 pladsen med en sejr på 1 point over Jonas. Finalen var mindst ligeså spektakulær og tæt og de to sejlere matchede hinanden move for move, men i sidste ende var det Jens Munk – som brugte tid på Bonaire i vinters på freestyle træning, der tog sejren. Dermed blev Jens Munk ny Danmarksmester i Freestyle 2011!

Efter skippermødet i NASA om lørdagen, blev det igen besluttet at flytte konkurrencen til Krik. Vinden skulle først komme hen på eftermiddagen, så der blev virkelig chillet på stranden mens vi ventede på vind. Vinden lod vente så meget på sig at en double eliminering ikke kunne nås, og det blev derfor i stedet besluttet at lave en supersession, hvor kun det bedste move talte. Alle sejlerne tog på vandet for at gøre deres bedste i de 20 minutter der var sat af. Da supersessionen gik i gang startede et vildt show af mange forskellige og vilde moves, alle sejlerne gav den lidt mere end sædvanligt og gik for deres vildeste moves. Til at ende med vandt Rasmus Øgelund med en meget teknisk one handed funnel canabrava. Mens Jonas Knudsen lavede en super flot og stilet one handed switch chacho på andenpladsen, og Kenneth Danielsen en powerfuld one handed flaka 720 på tredjepladsen. Bedste junior move blev Nikolaj Frandsen med en rigtig flot one handed airflaka.

Dermed var resultatet for alle klasser i alle discipliner i hus. Og med en vejrudsigt der lovede ingen vind søndag, blev DM afsluttet på ordentlig manér i Redningshuset med præmieoverrækkelse og efterfølgende fest.

 

Vi siger tusind tak for et godt år og stævne, og glæder os meget til næste sæson!

Alle sejlere under 25 år fik en lækker taske fra Torm..

Præmieoverrækkelse A Wave // 1 Kenneth Danielsen, 2 Mads Bjørnå, 3 Allan Bech

Præmieoverrækkelse Junior Wave // 1 Asger Øgelund, 2 Nikolaj Theill, 3 Emil Bøgh

Præmieoverrækkelse Kvinder Wave // 1 Louise Kollander, 2 Xenia Kessler, 3 Marie

 

Præmieoverrækkelse A Freestyle // 1 Jens Munk, 2 Kenneth Danielsen, 3 Rasmus Øgelund

Præmieoverrækkelse Junior Freestyle // 1 Emil Bøgh, 2 Asger Øgelund, 3 Nikolaj Theill

Præmieoverrækkelse Freestyle Supersession // 1 Rasmus Øgelund, 2 Jonas Knudsen, 3 Kenneth Danielsen


 

Wave/Freestyle udvalget.

A Wave Single Elimination

 

 

A Wave Double Elimination

 

Junior Wave Single Elimination

 

Kvinder Wave Single Elimination

 

B Wave Single Elimination

A Freestyle Single Elimination

 

Junior Freestyle Single Elimination

 

Fuld Resultatliste

 

Tusinde tak til vores trofaste sponsor Quiksilver