DBO Stævne anno 2009

DBO Stævne anno 2009

Hvert år arrangerer DBO i samarbejde med klubberne i Danmark en lang række stævner.

Enhver kan deltage i et stævne, der findes forskellige muligheder for hver klasse, er du i tvivl kontakt DBO eller din lokale klub. Oversigt over årets stævner for de forskellige klasser, finder du under den respektive klasse du ønsker at deltage i. Tilmelding til arrangementer ka ske online via DBO’s tilmeldings system, og resultater og stævnerapporter findes under hver klasse.

DBO før og nu

DBO blev stiftet tilbage i 1985, den gang foregik kapsejlads på trekantbane på lange boards med sværd og med trekantede sejl. Freestyle bestod af bl.a. saltoer med kroppen gennem bommen og brættet op på kant. Wave Performance blev udøvet på boards med flere sæt stropper, og ofte var airbrushen boardets mest imponerende egenskaber. Slalom var åben slåskamp i strandstart og trapezlinerne sad i skulderbred afstand. Og som fællesnævner for alle discipliner var der altid en overhængende risiko for de ondeste kamikazeslyngstyrt pga. ustabile sejl. Dengang som nu: action!

DBO Stævne anno 1985

DBO Stævne anno 1985

Windsurf har været igennem en enorm udvikling med både gearet og miljøet. Nu om stunder er windsurfing blevet en anerkendt sport og er kendt for sin alsidighed i discipliner. Samlet set er windsurfing en actionpacked sport, der sætter megen anden sejlsport i et nostalgisk relief. Og det er en fornøjelse at windsurfing er blevet så godt etableret.

Ikke desto mindre er der nogle fællesnævnere mellem DBO anno 1985 og i dag. Ligesom dengang er DBO den dag i dag opmærksom på at være en favnende organisation, og af den grund byder DBO ind med en bred vifte af aktiviteter i årets løb.

DBOs historie er dog ikke glemt. Faktisk går DBO tilbage i tid på et par områder for at henvende sig til endnu flere. Men det bliver gjort på den nytænkende og fremadrettede måde!