skive_2_010320113De seneste års sportslige resultater placerer Skive Windsurfing Klub som en af verdens stærkeste surfklubber. Samtlige nationale og nordiske juniortitler – officielle såvel som uofficielle titler, og i alt fire VM-titler, er gennem 10 år endt i Skive. I 2011 kom der ekstra  fokus på byen, da 120 deltagere fra 16 nationer oplevede et velafviklet Formula-VM.

Succesen rygtes, også til Dansk Sejlunion, der med 61.000 medlemmer er øverste organ for dansk sejlsport. Ved et møde mellem Torben Kornum og Sejlunionens sportschef Thomas Jacobsen (tidligere OL-guldvinder) i sidste uge, blev det aftalt at Skive fremover fungerer som Danmarks nationale træningscenter for windsurfing.

Tanken er, at der i Skive skal trænes i alle windsurfingklasser, også den olympiske, og træningen skal være åben, så også udenlandske sejlere kan deltage. Projektet bakkes op af Maritim Center Skive, og der vil lejlighedsvis også blive brug for Skive Sejlklubs faciliteter.

skive_1_010320113De primære trænerkræfter bliver Christen Justesen og Torben Kornum, som gennem flere år har stået for træning af klubbens egne elitesurfere, men der vil også blive hentet udenlandske trænere til centret. Samarbejdet indledes øjeblikkeligt, og første træningssamling sker i Påsken.

Trænerduoen Kornum og Justesen har i flere år haft succes med at træne windsurfere fra  landsdelen, men fremover kommer deltagerne fra hele landet og undertiden også fra Sverige, Norge og Tyskland. I sommeren 2012 opholdt tre brasilianske windsurfere sig tre uger i Skive for at træne forud for VM.

Træner-arbejdet er ulønnet, og Torben Kornum forklarer:

”Christen og jeg supplerer hinanden godt, og vi kan jo se at træningen giver resultater, så det er ok at bruge fritiden på det. Vi styrker sporten og de unge windsurferes udvikling, og samtidig sætter vi Skive på verdenskortet – det er fin motivation for os.”

En enkelt udfordring mangler trænerne imidlertid at få styr på, nemlig en båd som er hurtig og stabil nok til at følge surferne under træningen.

”Sejlunionen har tilbudt at låne os en båd i opstarten, men på sigt skal vi have vores egen båd med fast plads i lystbådehavnen, når vi ikke transporterer den med rundt til stævner. Det er en større investering, som vi arbejder på” – siger Torben Kornum.

Samarbejde med andre klubber

Med forankring i Maritim Center Skive arbejdes der på at udvide samarbejdet med andre klubber i landet, herunder også den nystartede surfklub i Glyngøre, som er en underafdeling af Sallingsund Sejlklub. Samarbejdet med Glyngøre vil primært omhandle unge og bredden, mens der for landets øvrige klubber vil være fokus på eliten.