Anden del af PWA World Touren finder sted i Japan i midten af maj, hvor der både vil afvikles slalom og foil. Sebastian Kornum, der i den grad har vist hans talent i alle windsurf discipliner fra Wave/freestyle til især Formula og Slalom, har været med til udvikle Neilpryde foil og board. Sebastian er den første dansker som skal deltage i PWA foil, og det bliver spændende at følge ham i en disciplin som indtil videre domineres af franskmænd.

IMG_3511 copy
Sebastian er uden tvivl ét af Skandinaviens store og samtidig yngste idoler og det beviser han gang på gang. Sidste år viste han sit windsurfing talent til PWA i Hvide Sande, hvor han opnåede en top 10 placering og blev nummer 7. Sebastian Kornum deltager i mange internationale stævner i løbet af sæsonen og er derudover en del af udviklingsteamet for Neilpryde og JP Australia som har helt sikkert givet ham en masse i bagagen som vi håber at han vil dele med os. Så her er et par spørgsmål til Sebastian.

Skal du deltage i hele PWA World Tour 2017?

Først tak for de rosende ord! Jeg har hovedsageligt fokus på foil i år og deltager derfor i alle PWA stævner, hvor Foil-disciplinen indgår. De to første er Japan og Costa Brava – resten er delvist usikre. Dog regner vi med at se foil på Sylt og måske i Hvide Sande og Ny Kaledonien.

Hvor mange år har du deltaget i hele Tour? 

Jeg har aldrig deltaget i hele touren, men havde min debut i 2010 på Sylt hvor jeg sluttede #33 efter en del race i hård vind. Siden da har jeg deltaget i totalt set 9 worldcups i slalom og faktisk også nogle stykker i wave. Jeg var især stolt over at vinde mit trials og kvalificere til main-event på Ho’okipa for et par år siden.

IMG_3925
Hvad er det største du har fået med dig i din karriere som World Cup sejler vs generelt?

Jeg vil ikke sige at World Cups har givet noget ekstra i forhold til andre stævner. De stævner der har presset mig mest psykisk og fysisk har generelt været VM’er, hvor jeg kæmpede for podieplaceringer. Det har også været mere spændende at træne op til fordi det var realistiske mål. PWA har aldrig tændt gnisten for mig, men det er stadigvæk sjovt at blive udfordret blandt de bedste slalomdrenge.

Har du prøvet Foil Windsurfing? Og hvilken Foil bruger du?

Jeg kan godt offentliggøre at Foil Windsurfing er det nye som virkelig har tændt en gnist i mig. Efter at have windsurfet i snart 16 år, er det perfekt at begynde på en helt ny og anderledes disciplin som udfordrer og stiller nye krav. Både på fysisk, teknik og forståelse. Jeg bruger NeilPryde RS:F Carbon Foil og vil faktisk også stille op til One-design EM på NeilPrydes nye Alu foil. Alu foilen er virkelig hurtig og bliver rigtig spændende at konkurrere på. Vent og se!

Hvad synes du om at Foil Windsurfing bliver en del af PWA World Tour? 

Jeg synes på mange måder det er godt for PWA at inddrage Foil. Det giver mulighed for at skabe aktivitet i let vind, hvilket sikrer bedre eksponering for stævnets sponsorer. I seere får også mere action på live-stream under de stævner hvor der er let vind.

Foil_2me ting 😉
Hvordan træner du op til den kommende sæson i løbet af vinteren?

Jeg træner ikke ”op til sæsonen” men træner hele året uden pauser. Mange windsurfere tror at man skal træne om vinteren og windsurfe om sommeren. Jeg ser det som et spild af hårdt arbejde. Fysisk træning skal vedligeholdes og opbygges meget langsomt over år. Man bliver ikke stærk på 5 måneder! Jeg bliver trænet af sejlerlandsholdets fysiske træner Simon P. Stewart, og bruger dertil en del tid på Mountainbike. Jeg har som noget nyt haft mere fokus på kondition, fordi jeg ved det bliver vigtigt på Foil i let vind.

Som noget helt andet – hvor ser du dig selv om 10 år?

Er ikke nået så langt endnu, men forhåbentlig i Danmark med et foretagende jeg finder interessant.

Tusind tak for din tid, og vi ønsker Sebastian alt held og lykke i 2017 og i fremtiden.