50 windsurfere fra 15 nationer mødtes før jul på den lille filippinske ø Boracay til afvikling af RS:One-klassens første verdensmesterskab, og oplevede ikke kun et perfekt anlagt VM-stævne, men også en uforglemmelig ferie i eksotiske omgivelser med hvidt sand og vandtemperatur i nærheden af 30 grader celsius.

I alt blev der afviklet 14 sejladser på forskellige banetyper, og ofte med start og mål tæt på land af hensyn til tilskuere og effektive skift mellem klasserne.

 

Kendte navne på startlinjen

Blandt deltagerne var den spanske OL guldvinder Marina Alabau, som vandt damerækken foran Hong Kong’s Hei Man Chan og den tidligere OL-bronzevinder Bryony Shaw fra England.

I herrerækken var det lutter asiatiske sejlere som besatte top 10, dog med den polske BIC Techno europamester Adam Sosnowski på 9. pladsen.

 

Julie Kornum eneste dansker

Eneste danske deltager var Julie Kornum fra Skive, der tog stævnet som en oplevelse sammen med sin far, som stod for banerne.

Julie sluttede på 13. pladsen blandt kvinderne og var lutter smil efter de i alt 14 sejladser:

”Resultatmæssigt var det ingen succes for mig, men jeg lærte en masse og fik mod på at bruge mere tid på One Design kapsejlads hjemme i Danmark. Derudover var det jo en fantastisk oplevelse at sejle på turkies-farvet vand kun iført boardshorts, lycra og trapez, for slet ikke at tale om selve øen Boracay med hvide sandstrande og kokospalmer. Det var fedt at kunne troppe op med en let rejsetaske og bare få alt udstyret leveret på stranden. Jeg er frisk på mere RS:One eventyr fremover!”

 

Julie Kornum

 

NeilPryde satser på One Design

NeilPryde stillede komplet udstyr til rådighed for VM-deltagerne og understregede dermed deres ambitiøse målsætning for klassen. Pryde’s One Design-chef Manu Messiaen fortæller:

”Vi tror på One Design windsurfing i fremtiden, og vi satser hårdt på at udvikle RS:One som en bred klasse, der dækker alt fra klubrace til internationalt niveau. Med RS:One Racing serien afvikler vi stævner på særligt udvalgte steder i verden, hvor deltagerne ikke kun får god sejlads men også en oplevelse udover det sædvanlige. Udstyret er designet så alle kan bruge det, og under alle tænkelige sejladsforhold. Det er nemt at rigge og billigt i anskaffelse (20.000 kr komplet), og mange steder i verden indgår det som en vigtig del af de nationale udviklingsplaner for OL-brættet RS:X. Alt det ønsker vi at styrke yderligere over de næste 3-4 år.”

 

RS:One VM i Københavns Havn i 2013?

Manu Messiaen fortsætter:

”Vi kunne godt tænke os at afvikle et større RS:One stævne i den indre del af Københavns Havn, og gerne foran jeres dronnings smukke slot eller ud for den Lille Havfrue. Gerne et VM, hvis vi kan finde en dansk arrangør som kan klare tilladelserne og selve afviklingen. I det hele taget går vi efter steder med oplevelser udover det sædvanlige, hvilket de tidligere stævner i f.eks Rio og et bassin blandt skyskrabere i Singapore’s mest centrale bydel også indikerer. RS:One kan sejles alle steder uanset vindforholdene og faciliteter på land, og det er en væsentlig fordel frem for andre sejlsportsklasser.”