Navn: Mingi Harttung

Alder: 42 år

Bopæl: Rørvig

Familie: 2 børn på 7 og 10 år

Årets Rookie of the Year er Mingi og her er hendes historie.

“Jeg startede min vandsports karriere som 9 årig i Rørvig Sejlklub og har siden hen kontinuerligt sejlet i min egen laser jolle, kitesurfet og windsurfet. I 2004 begyndte jeg at kitesurfe og blev i 2006 Danmarksmester i q-rækken. Jeg har altid drømt om at lære at windsurfe, men det har været svært at få adgang og udstyr til.
I efteråret 2017 fik jeg lokket en god ven til at give mig en lektion og ugen efter var udstyret købt! Et styk Kona sæt og så er man godt igang.

Jeg dyrker mange forskellige sportsgrene og synes at windsurfing er den sværeste at mestre. Men dé gange jeg har prøvet at plane og har accelereret og fået brættet ud af vandet har givet det største kick, større end mine andre sportsgrene nogensinde har gjort.

Jeg surfer i Rørvig, som oftest alene, fordi drengene er over alle bjerge, når jeg omsider har fået sejlet op! Jeg lærer bedst under press og i sommeren 2018 startede jeg DM i Kona One Windsurfing og efter 2 diskvalifikationer på grund af overskredet max. tid, gennemførte jeg banen i 3. forsøg! I sommeren 2019 meldte jeg mig til VM i Kona på Garda søen i Italien og gennemførte banen 3 gange!

Selvom det er ret så ufedt at blive overhalet gang på gang, er der noget dragende powerfuldt over windsurfing, og jeg bliver mere og mere hooked og lærer noget nyt hver gang jeg er på vandet.”

Med disse ord håber vi på at kunne inspirere flere kvinder og andre sjæle uanset alder, til at deltage i DBO’s stævner og finde “drivet” frem.