Det var en skam at Rønbjerg ikke forløb sig over 3 dage ligesom sidste år pga Nordiske Mesterskaber. Der var nemlig fuld skrald på vinden om fredagen over hele Danmark, og dermed også Rønbjerg.
Vinden blæste hele natten igennem og mistede lidt af pusten, men heldigvis ikke det hele. Lige knap 7m/s blæste det ved første slalom start, som derfor blev lavet om til et fun. Men som lovet på vejrudsigten kom vinden igen, og vi fik fine slalom forhold til at gennemføre 3 slalom eliminationer.

Et super bemandskab i båd og på land var hurtige til at få ændret heat inddelinger – fair eller unfair – men der var mulighed for at få sejlet mod nogle andre, hvilket er det sjove i det. Dog formåede de også at ændre heat antallet, og satte pludseligt et bronze heat ind uden at sørge for at det blev kommunikeret klart ud tiltrods for at de havde mikrofon og musik på stranden. Det medførte at de som ikke var gået videre i guld, antog at de var sølv, da der kun var guld og sølv finaler den første halvdel af dagen. Så hvis du undrer dig over hvorfor en del ikke har fået resultater i andet tællende slalom elimination, så ved du hvorfor 🙂 Med trætte kroppe og hænder, samt sultne maver gik folk glædeligt til den store grill buffet der var sammensat af NWK’s crew.

Højt sol og en let brise kunne man vågne op til. Formula flaget var sat op, men morgenbrisen var suset afsted. Efter en lille udsættelse blev alle sejlere sendt på vandet, men vinden var kun lige knap og nap nok til at sende 40 formula/foil sejlere over startlinjen.
Banen blev flyttet på den anden side af havnen, og færgen til Rønbjerg-Livø var en lille udfordring, som passerede den ene side af banen. Det medførte også at startprocedure for tredje formula sejlads måtte udsættes, og med det forudsagte vinddrop efterfulgt at et lille vindskift, måtte tredje forsøg ende med at blive en fun sejlads. Vinden tiltog til 7 m/s, og så havde folk pludselig nok at se til med de store sejl. Og istedet for at afvikle en back-to-back (to sejladser i træk), valgte dommeren kun at afvikle det som blev det sidste tællende formula/foil sejlads.

Se flere billeder på vores facebook side her, som vores dygtige fotograf Jan Nielsen har taget.

Resultater

DBO Rønbjerg Præmie ceremoni 18.06.2017 Photo © Jan Nielsen_8

Open DM 1. Nikolaj Kruppa 2. Danni Jakobsen 3. Frederik Poser

DBO Rønbjerg Præmie ceremoni 18.06.2017 Photo © Jan Nielsen_1

Junior 1. Jonas Thyme 2. Simon Nors 3. Jens Kofoed-Dam

DBO Rønbjerg Præmie ceremoni 18.06.2017 Photo © Jan Nielsen_6

Women 1. Anissa Mohrath
2. Anne-Louis Alsted

DBO Rønbjerg Præmie ceremoni 18.06.2017 Photo © Jan Nielsen_2

Youth 1. Martin Møller Hovda 2. Jonas Thyme 3. Casper Jepsen

DBO Rønbjerg Præmie ceremoni 18.06.2017 Photo © Jan Nielsen_5

Grandmaster 1. Steen Lauritsen 2. Peter Hollænder 3. Brian Madsen

DBO Rønbjerg Præmie ceremoni 18.06.2017 Photo © Jan Nielsen_3

Master 1. Nikolaj Kruppa 2. Martin Funch 3. Steen Lauritsen

DBO Rønbjerg Præmie ceremoni 18.06.2017 Photo © Jan Nielsen_7

Foil 1. Sebastian Kornum 2. Peter Nors 3. Christian Justesen

DBO Rønbjerg Præmie ceremoni 18.06.2017 Photo © Jan Nielsen

Open Fun 1. Niels Riis 2. Marinus Tambo Christianse

Hele resultat overall listen (inkl. foil) kan ses her