Fotos - Morten Galatius

Lørdag d.25. August skulle Nivå Windsurf afholde årets sidste Young Gun Cup for landets yngste windsurfere i alderen 8-17 år. Som nævnt i tidligere rapportager fra Young Gun Cup’s, er der efterhånden en kedelig tradition for alt for lidt vind til stævnerne, og meteorologerne havde da også kun lovet 0-2m/s om formiddagen og 2-4m/s om eftermiddagen. Men vejr guderne må have fået dårlig samvittighed, da de så de 22 forventningsfulde unge, der troppede op på Nivå Havn den lørdag morgen, for inden klokken var 10 stod der 8-10m/s ind mod land fra det syd-østlige hjørne.

 Den lidt kedelige vejr prognose for dagen, var nok årsagen til, at vi denne gang ikke havde besøg fra Jylland og Fyn, som vi plejer, men til gengæld kunne vi så glæde os over at møde nye surf venner fra klubberne i Jyllinge og Ålsgårde.

Fotos - Morten Galatius

 I de, for et windsurfing stævne, nærmest perfekte forhold, nåede vi at afvikle 4 sejladser før sejlerne kom op til frokost. I den stærke vind kunne de fleste windsurfere plane, så der var fuld fart over feltet og drama og spænding i alle klasser, hvor alle kæmpede indædt om pladserne. Det var en rigtig god og spændende oplevelse, ikke kun for sejlerne, men også for tilskuerne på land. Efter de 4 sejladser var det efter hånden ved at være klart, hvem der skulle løbe med sejren i de to nederste klasser. Kun i den bedste klasse var ingenting afgjort endnu. Tre sejlere, Noah, Jonathan og Natasha (alle tre fra Nivå), havde en meget lille point forskel og lå alle til at kunne vinde klassen. Natasha lå på det tidspunkt i front med kun eet point ned til Noah og havde dermed håneretten under frokosten.

 Efter en times frokost pause, hvor der i dagens anledning blev serveret grill pølser, som et par forældre havde tilberedt, afviklede vi yderligere 2 sejladser, før sejlerne endeligt måtte melde ‘alt udsolgt’. De hårde forhold havde efterhånden sat deres spor hos især de mindste sejlere.

 Den bedste klasse blev afgjort med et par meget medrivende og publikumsvenlige sejladser, hvor Noah med en super sejlads kom et point foran Natasha, som til gengæld i sidste sejlads lige akkurat fik presset sig over mållinien foran Noah, så det hele endte med point lighed imellem de to. I kraft af flest første placeringer tog Noah dog den samlede sejr. Et fantastisk eksempel på hvor spændende og publikumsvenligt windsurfing kan være, når forholdene er til det og banen ligger tæt ved land.

Fotos - Morten Galatius

 Ved den efterfølgende præmie overrækkelse var der medaljer til nr. 1, 2 og 3 i hver klasse samt lodtrækning om de mange flotte sponsor præmier, som vores to junior sejlere Oliver og Natasha egenhændigt havde fremskaffet til dagen. Alle sejlere, uanset placering, fik således noget med hjem fra en fantastisk Young Gun Cup i Nivå.

Klasse A (begyndere, sejl under 5.0m2):

  1. Rasmus Bang-King (Jyllinge)

  2. Elias Jacobsen (Ålsgårde)

  3. Isabella Schaloffsky (Nivå)

Klasse B (let øvede, sejl 5.0m2-6.5m2):

  1. Oliver Walbum (Nivå)

  2. Christian Noes-Rasmussen (Nivå)

  3. Simone Thulesen (Nivå)

Klasse C (øvede, sejl 6.5m2-8.0m2):

  1. Noah Willumsen (Nivå)

  2. Natasha Schaloffsky (Nivå)

  3. Jonathan Willumsen (Nivå)

Et ‘Tusind tak’ for de mange fine præmier, skal lyde til vores lokale sponsorer:

 Frisør Stender Nivå Center,

Sidney&Co. Nivå Center,

Salon Nivå Center,

Nivå Frugt & Blomster Nivå Center,

Thiele Optik Nivå Center,

Thiele Optik København,

Matas Nivå Center,

Rodes Legetøj Humlebæk Center,

Frisøren i Humlebæk Center,

Ishuset Nivå Havn,

Nordea Nivå Center