Stævnerapport fra Young Gun Cup  på Venø den 9 juni 2012

Endelig kom der planningsvind til et Young Gun Stævne. Venø Efterskole bød velkommen til 13 friske Young Gun surfere og forældre, som havde svært ved at huske, hvornår det sidst var sket. Vejrudsigten sagde 7-10 m/s og i forbindelse med drilske regnbyger, kom der kraftige vindtryk, der gav udfordringer for alle deltagere. Deltagerne havde fundet vej til Venø Havn fra hele Jylland. Juelsminde, Skive, Djursland, Ho, Viborg, Gjøl og Venø var repræsenteret.

Der var svære valg angående sejlstørrelse, da vinde gik op og ned. Banen var en 8-talsbane, der skulle gennemføres 3 gange for B og C sejlere, mens A sejlerne tog en enkelt omgang.  Alle kæmpede bravt i den hårde vind og for nogle var det en sejr blot at gennemføre banen.

I A-klassen var der meget spænende og tætte dueller mellem Sebastian og Jonas, der havde sin debut i YGC. Jonas startede med at lægge pres på Sebastian med en sejr, men herefter vandt Sebastian 3 tætte sejladser og tog 1. pladsen i A-klassen. Flot sejlet.

B-klassen have 8 tilmeldte. 6 tætte sejladser blev afviklet i skiftende vejr. Alle kæmpede det bedste, de havde lært men til sidst viste Niklas Lillund god stabilitet og henviste Caroline Hjerrild og Casper Sloth til 2. og 3. pladsen. Mange af sejladserne bød på tætte dueller, der gav god erfaring til fremtidig sejladser.

I C-klassen blev der virkelig gået til stålet. Rigtig flot windsurfing hvor teknik, taktik og stort sportsmans-ship var kendetegnende for dagen. Mads Jepsen og Nicklas Borgen kæmpede side om side med Casper Jepsen lige i hælene. Der var hård kamp ved bøjerne, hvor de 3 C-sejlere både kæmpede med hinanden og deltagere fra B-klassen, som kæmpede med vendingerne. Alt skulle afgøres i sidste sejlads. Her vandt Nicklas foran Mads, men da Nicklas selv gjorde opmærksom på, at han havde draget fordel af en styrbord/bagbord situation, blev sejren givet videre til Mads.

En blæsende dag med rigtig meget god windsurfing, sluttede med præmieoverrækkelse, pølsehorn og varmt kakao på Venø Efterskole.