Kenneth Danielsen har sendt DBO en beretning fra den netop overståede World Cup i Pozo, Gran Canaria. Stævnet bød på de traditionelle, ekstreme Pozo forhold, med vind over 50 knob og et brusende hav.

Efter to år med lunkne forhold var der endelig vind og bølger tilbage i Pozo. På første dagen af stævnet startede vi lige på og hårdt med single elimineringen, og vinden var oppe på 50-60 knob og min 3,7’er var spændt helt ud. I første heat skulle jeg møde tyske Klaas Voget. Når der er vind til 3,7 og bølger på samme tid, så er Pozo et af de steder i verdenen man kan springe allerhøjest. Jeg fik også to rigtig gode spring, men desværre haltede det lidt med at finde nogle ordentlige bølger at waveride på. Jeg fik kun én ordentlig bølge så da heatet var omme manglede jeg endnu en ordentlig score på bølge nummer to. Desværre for mig, så fik Klaas to rigtig gode bølger og da vi lå nogenlunde ens på springene, så løb han med sejren.

1921105_921859681185455_4986135889953898796_o

Allerede dagen efter startede dobbeltelimineringen. Her skulle jeg møde endnu en tysk sejler Florian Jung. Denne gang gik det lidt bedre med waveriding, men mine spring var ikke helt ligeså gode, som i single elimineringen. Dog føler jeg at jeg sammensatte et ok heat, og jeg havde en god fornemmelse da jeg kom af vandet. Desværre blev jeg endnu en gang slået, her med 0,13 point. Begge mine bølger var højere scoret end Florians, men begge hans spring var scoret højere end mine, hvilket jeg var ret uforstående overfor, da vi mere eller mindre lavede de samme spring. Jeg var ikke tilfreds med pointfordelingen og følte mig ærligt talt en smule snydt, især eftersom vi lå så tæt, men sådan er det bare nogle gange i konkurrence. Der er ikke andet for end at se fremad og gøre det endnu bedre næste gang.

11700884_1041320102552740_1895652820204304610_n

Ovenpå skuffelsen kunne jeg læne mig tilbage og se noget af det vildeste action i windsurfing jeg længe har set. De strøg om sig med dobbeltforlændere og push forlændere, wave 360, up wind 360, goitere osv. Niveauet er endnu en gang blevet endnu højere, og det var fantastisk at se verdens bedste windsurfere i disse forhold.

Kenneth Danielsen

Simmer, Flikka boards, Plasma, Fysklinik, BOS