Wave/Freestyle udvalget præsenterer stolt en ny og spændende 2012 sæson. Konceptændringer og ny stævnekalender skulle sikre at 2012 bliver i særklasse på event og konkurrence planet. Den spændende stævnekalender er som følger, så det er med at sætte kryds i kalenderen:

Stævnekalender Wave/Freestyle 2012

3 dages wave og freestyle stævne i Klitmøller 17-19 maj. (KIA)

2 dages freestyle stævne, Venø Water Stars 2-3 juni. (KIA)

2 dages wave og freestyle mobilt i hele Danmark 25-26 august.

2 dages freestyle stævne, Waterz 8-9 september. (KIA)

3 dages wave og freestyle DM i Klitmøller 18-20 oktober. (KIA)

KIA = Kan Ikke Aflyses

Beskrivelse af stævnerne:

Som det kan ses af kalenderen, starter sæsonen ud i vind og bølgesikre Klitmøller i kristi himmelfartsferien med mulighed for både freestyle og wave. Det bliver 3 dages action packed windsurfing og i det usandsynlige tilfælde af at der ingen vind er til stævnet, vil der blive arrangeret en række sociale aktiviteter. Dette stævne vil ikke kunne aflyses.

Derefter følger det rene freestyle stævne Venø Water Stars, som efter et super flot arrangement sidste år, er blevet optaget som et DBO stævne. Stævnet byder på rigtig sjove fjordforhold med god vindsikkerhed og gode chops.

Efter sommerferien ligger det landsdækkende mobile stævne, som er en del af DBO’s nye Wave og Freestyle koncept. Her vil der både være mulighed for freestyle og wave og der vil være ekstra fokus på det resultatmæssige.

WaterZ eventet, som stort set følger lige efter, er siden sidste år blevet kortet ned til et rent freestyle stævne på DBO siden. Dette gør det dog ikke mindre interessant, da fjordens stabile forhold altid leverer et godt show, så om man sejler konkurrence eller ej er eventet helt sikkert et besøg værd!

Sæsonen sluttes selvfølgelig af med det legendariske DM i Klitmøller, Cold Hawaii, hvor der skal findes en danmarksmester i wave og freestyle og den samlede rangliste skal afgøres. Her vil der, ligesom til forårsstævnet, også blive arrangeret sociale aktiviteter i det usandsynlige tilfælde at der ingen vind er.

Prisen for at deltage i ovenstående stævner er 150 kr. pr. stævnedag, og tilmelding sker på dbo’s hjemmesiden under shop.

For at deltage i DBO’s stævner er startlicens påkrævet. Licensen skal være i orden inden 15. april, ellers tillægges et ekstra gebyr på 100 kr. I år vil det ikke være nogen undtagelser, har man ingen startlicens kommer man ikke med. For at få udstedt startlicens skal følgende være opfyldt.

  • Du skal være medlem af DBO.
  • Du skal være medlem af en klub, der er godkendt af Dansk Sejlunion
  • Du skal sende en indscannet kopi af din kontigentindbetaling til din klub til startlicens@dbo.dk

Er du ny deltager som ikke er medlem af DBO kan du deltage i et enkelt stævne på Wildcard uden startlicens. Tilmelding sker på samme måde og til samme pris på dbo.dk. Det er dog vigtigt at huske man kun kan deltage på i ét stævne på Wildcard. Hvis du vil deltage i flere af DBO’s stævner skal du have startlicensen i orden.