Det er forår, og vi glæder os til at kapsejladssæsonen (forhåbentligt) snart starter. Indtil da, håber vi, at de fleste stadig har mulighed for at træne sig op til sæsonen – hver for sig :-s

Vi vil forsøge at fastholde kalenderen og først aflyse eller udskyde et arrangement, når det står klart, at det ikke kan lade sig gøre at gennemføre. Vi følger naturligvis retningslinjerne fra DIF, DS og den relevante kommune og sejlklub. Indtil videre er Påskens 3 træningslejre aflyst –  kalenderen for træningslejre  er opdateret.

I de to weekender efter Påske er der foil-camps i Nivå/Rungsted. De vil begge blive gennemført, hvis det kan lade sig gøre. Tilmelding foregår her. Tilmeldingsgebyret vil naturligvis blive refunderet, hvis vi må aflyse eller udskyde.

Første weekend i maj er der for alvor sæsonstart med 1. afdeling af DM i Nivå. Som det fremgår af kapsejlads-kalenderen har vi planlagt 2 stævner i forårssæsonen, men afsat 3 datoer. Hvis stævnet 2-3. maj ikke kan lade sig gøre, vil det blive flyttet 14 dage og 2. stævne i Lynæs vil så blive flyttet til reserve-weekenden. Hvis 16-17. maj også må aflyses, vil der kun blive et stævne i foråret – men stadig 3 stævner i efteråret. Tilmelding er nu åben her – tilmeldingsgebyr for evt. aflyste stævner vil naturligvis blive refunderet.

Mht. regler for udstyr til foil og den gradvise overgang til iQFoil, er der en del opdateringer til sejladsbestemmelserne. Som da vi gik fra Formula til foil, vil der være stor fokus på at gammelt udstyr stadig skal kunne bruges, så vi kan holde hånden under brugtmarkedet.

Men for at undgå at udstyrskapløbet blot fortsætter i Open og iQFoil Open-klassen, vil der komme flere begrænsninger på udstyr. Den præcise formulering er endnu ikke klar, men udstyr der ikke er type-registreret til sæsonen 2020 eller før vil ikke kunne bruges til DBO-stævner fra 2021 (iQFoil og andet udstyr type-registreret til 2020 og før vil stadig kunne bruges). Bestil derfor ikke nyt udstyr til 2021 (på nær iQFoil, som jo er låst de næste 4-8 år).

”Kombineret DM” vil i 2020 blive baseret på ”Open” klassen i kurs, men fra 2021 forventes det, at resultatet i ”iQFoil Open” vil blive brugt (det vil bl.a. sige max. 9 m2 sejl og 900 cm2 frontvinge – se klasseregler for den åbne iQFoil Open klasse her).

Fra ca. 2022 forventer vi, at langt størstedelen af sejlerne vil have omstillet til ren iQFoil, og Kombineret DM forventes derfor at blive baseret på denne. Men så længe at der er mindst 5 deltagere i enten Formula, Open eller iQFoil Open, vil der dog stadig kunne opretholdes et uofficielt DBO kurs-DM i disse.

For at få et overblik over hvor hurtigt omstillingen til iQFoil bør foregå, vil vi i kapsejladsudvalget meget gerne have input via det spørgeskema, der er sendt ud til alle medlemmer. For 2 år siden blev vi overrasket over, hvor hurtigt folk skiftede fra FW til foil. I år er vi også blevet positivt overrasket over, hvor mange, der har bestilt iQFoil med forventet levering allerede til denne sæson.

Hvis der er spørgsmål, så skriv meget gerne til ks@dbo.dk.