I kurs-disciplinen har vi tidligere tilladt stort set alle typer udstyr, inkl. Formula-, Slalom- og lang-brædder. Da de første foils kom på markedet i 2017, viste foil-udstyret sig at være hurtigst – men uden at være generelt tilgængeligt på markedet. Derfor blev der lavet begrænsning på de frie udstyrsvalg, så sejlere på foil ikke blev medtaget i de officielle DM-titler i 2017.

På baggrund af spørgeskemaundersøgelsen i december, forventer vi ca. en 50/50-fordeling mellem sejlere på Formula- og Foil-udstyr i 2018. For bl.a. at sikre Kurs-disciplinens fortsatte officielle DIF/DS DM status (som vi har haft siden 1985) vil DM i ”Kurs” og ”Kombineret” i 2018 blive baseret på ”Open”-listen, hvor både sejlere på Formula- og Foil-udstyr kan deltage. Altså en tilbagevenden til det (stort set) frie udstyrsvalg.

Der vil stadig blive kåret DBO Danmarksmestre i Formula, da vi forventer, at Formula-klassen vil leve videre i bedste velgående, selvom en del vælger at skifte til Foil. Til Nordiske Mesterskaber i juni forventer vi også at kunne uddele officielle NM-titler i både Formula og Foil/Open.

Udviklingen med Foil-udstyr er spændende, men vi ved stadig ikke, om Foil kan udvikle sig til en ligeså succesfuld klasse, som Formula Windsurfing har været i de sidste 15-20 år. Derfor vil vi fortsat arrangere kapsejlads for alle brætsejlere, uanset om de stiller op på Formula, Foil, Slalom, Kona, Raceboard, RS:X, RS:One, Techno, osv.

Vi glæder os til en spændende 2018-sæson!
DBO