Frederik Poser forrest i feltet

Frederik Poser forrest i feltet

21-årige Frederik Poser fra Nyborg topper DBO-ranglisten i formula, og han er nr. 2 i den samlede stilling. Den unge nyborgenser har allerede en del international erfaring i bagagen, og til Nordisk Mesterskab er han på hjemmebane. DBO talte med Frederik om hans træning, ambitioner og forventninger til NM i Nyborg.

Hvordan træner du op til et stævne som NM?

”Jeg træner sådan set ikke anderledes end jeg plejer”, forklarer Frederik Poser. ”Når der er vind, er jeg på vandet, og så arbejder jeg ved siden af”. (Frederik Poser er uddannet elektriker, red.) ”Vægttræning bruger jeg ikke tid på”.

Frederik Poser er ambitiøs og målrettet med sin sport, men træningsmængden afslører, at windsurfing trods alt er en fritidsbeskæftigelse.

”Det bliver vel til mellem 5 og 10 timer om ugen på vandet, afhængig af vindforhold og hvor meget jeg arbejder. Om vinteren bliver jeg herhjemme og sejler typisk i weekenderne, fordi jeg ikke når det på hverdagene, hvor jeg arbejder”, uddyber Frederik.

Hvad er dine ambitioner til dette NM?

”Jeg blev nr. 3 til sidste NM, så det er i hvert fald en plads på podiet”, siger Federik. ”Der er et par stærke svenskere i feltet, og så er der Sebastian Kornum, Nikolaj Kruppa og et par andre danskere. Men jeg har sejlet fra dem før, bortset fra Sebastian. Min styrke er nok farten. Starter er ikke lige min stærke side”, indrømmer den unge fynbo og afslører samtidig, at han håber på en masse formulasejladser til NM – slalom er ikke Frederiks favoritdisciplin.

Kan man tale om, at du har en fordel i og med, at du til daglig sejler i Nyborg?

”Det kommer meget an på, hvilken vindretning vi får”, fortæller Frederik. ”Det kan godt være, jeg har en fordel, hvis vi kommer til at sejle i Slipshavn i vestlige retninger. Der er forholdene lidt tricky”, siger Frederik uden at komme nærmere ind på, hvad det vil sige. ”Men hvis vi sejler ud for klubben, er det ens for alle”.

DBO ønsker Frederik Poser og alle andre deltagere god vind til NM i Nyborg

 

DBO