Mads Jepsen træner til NM

Mads Jepsen træner til NM

Østfyns Brætsejler Klub har holdt et hav af gode stævner i tidens løb. Fra d. 29-31 august er nyborgenserne værter for Nordisk Mesterskab i Formula og Slalom, og de er klar. En der også er klar, er Mads Jepsen fra Juelsminde. Mads er nr. 1 på den samlede rangliste i DBO’s youthklasse i år, og NM er et vigtigt sæsonmål for den unge windsurfer.

Vi har talt med Mads om hans ambitioner og forberedelserne op til NM.

”De sidste par år har jeg fokuseret mest på formula, fordi det bliver dyrt, hvis man både skal have det nyeste freestyle, slalom- og formulaudstyr”, siger Mads. (Mads er også en habil freestylesejler, red.)

”Over vinteren har jeg styrketrænet cirka hver anden dag, og her i foråret har jeg været meget i Skive og deltage i træningen deroppe”, uddyber Mads. ”Jeg har arbejdet rigtig meget med trim og forskellige master for at få mest mulig fart ud af udstyret, og i Skive får man også god feedback fra trænerne, Torben Kornum og Christen Justesen. Det er mest formulatræning, men jeg sejler også slalom og blev danmarksmester sidste år i min aldersklasse, så jeg kan godt følge med. Træningen har drejet sig meget om at sejle på bane, og så gå ind og trimme én ting ad gangen for at mærke ændringen på udstyret”, forklarer Mads. ”Jeg er løbende i kontakt med Maui Sails sejlmager for at få gode råd, og så er det simpelthen spændende at arbejde med trim”.

Hvem er de nærmeste konkurrenter i din aldersklasse?

”Det er Malthe Elholm og Niclas Borgen fra Skive og så Frederik Ørum fra Nivå”, fortsætter Mads. ”Fra Norge er der Hovda-brødrene – de plejer at være godt forberedt og sejler rigtig hurtigt. Jeg har sejlet mod Hovda-brødrene til tidligere Nordiske Mesterskaber, og til VM har jeg sejlet mod den yngste, Martin Hovda, men han er stadig junior, og jeg er i youth nu” (under 21, red.).

Hvad er dine ambitioner til NM?

”Jeg regner da med at komme på podiet, og selvfølgelig går jeg efter at vinde. For nogle uger siden var på Sylt til det store tyske stævne, og der fik jeg lidt bøllebank, men det har givet mig mere blod på tanden i forhold til NM. Min styrke er farten, jeg plejer at sejle lidt hurtigere end mine konkurrenter”, slutter Mads af.

 

DBO ønsker Mads Jepsen god vind til NM

 

Til slut et par praktiske oplysninger om NM:

Du kan læse NOR for stævnet her:

https://dbo.dk/?page_id=2254

Og tilmelding til NM foregår via DBO-shoppen:

https://dbo.dk/?page_id=478

Tilmeldingen via DBO er åben indtil d. 10/8. Herefter foregår al tilmelding gennem ØBK mod et ekstra gebyr for sen tilmelding.

I løbet af næste uge kan du her på siden møde nogle af de danske windsurfere, der deltager i NM som optakt til årets største formula/slalomstævne på dansk grund.