Vejrudsigten gav grundlag for en vis optimisme op til sæsonens første wave/freestyle stævne i Klitmøller og omegn. Og med fire dage til rådighed plejer der at være gevinst. Det var der også denne gang, om end det ikke blev til resultat i alle klasser. Vejrudsigten torsdag morgen gav et forsigtigt håb om wave på revet ved Ørhage: 10-12 m/s fra sydvest, men realiteterne så lidt anderledes ud. Efter tidlig check ind 7:30 og skippermøde umiddelbart efter var der freestyle på programmet. Vi måtte dog vente lidt, før vinden var så stabil, at vi kunne sejle tællende heats, og det var nærmere 8-10 end 10-12 m/s. Først på banen var junior freestyle, og første heat stod mellem Bjørn Olesen og Emil Skov Nielsen, som begge har rykket sig siden sidste sæson. Emil løb med sejren denne gang efter et tæt heat, og skulle i næste runde op mod Anton Richter, som dog var en lidt stor mundfuld. Samtidig mødte Anton Stubberup localboy Tobias Bjørnaa med sidstnævnte som vinder, og der var lagt op til endnu en finale mellem Tobias og Anton. Det er en Klitmøller klassiker, og denne gang vandt Tobias en solid sejr med flotte spring og gode freestyle moves i de svære forhold. Kampen om 3 og 4 pladsen stod mellem Emil og Anton Stubberup, og her trak Emil det længste strå. Resultaterne for junior U21 ser således ud:

1: Tobias Bjørnaa D36
2: Anton Richter G6
3: Emil Skov Nielsen D-105
4: Anton Aalborg Stubberup D-221
5: Bjørn Olesen D-808

Umiddelbart efter juniorerne gik freestyle A på vandet. Vinden var stadig svingende, og vi måtte igennem nogle afblæste heats for at få resultatet i hus.
Der blev vist gode moves fra alle deltagere, som fik det bedste ud af forholdene. Juniorerne deltog også i A-klassen, og fik på den måde ekstra sejltid. Bjørn Olesen røg endda videre fra første runde ved at besejre localboy Allan Hagner. Men i anden runde mødte Bjørn Noah Willumsen, som vandt heatet.
I den ene semifinale blev det til endnu en Klitmøller klassiker, da Tobias Bjørnaa henviste sin far, Mads, til kampen om 3-4 pladsen, mens Tobias selv strøg i finalen mod – endnu en gang – Anton Richter. Som havde vundet over Noah Willumsen i sin semifinale. Finalen blev tæt, og den afgørende faktor var, at Anton havde både upwind og downwindmoves i repertoiret og løb med sejren. I kampen om 3-4 pladsen vandt Mads Bjørnaa over Noah Willumsen. Resultaterne for freestyle A ser således ud:

1: Anton Richter G6
2: Tobias Bjørnaa D36
3: Mads Bjørnaa D20
4: Noah Willumsen

Som afslutning på en lang dag fik vi et enkelt heat i pige junior wave mellem de to søstre, Emma og Frida Miron. Det blev også finalen i klassen, og der blev kæmpet godt i de svære forhold med ustabil vind og lidt rodede bølger. Søstrene viste gode takter med fine spring og gode bølgerides, og i sidste ende blev det Emma, der løb med sejren. Og så fik vi også et resultat i wave. Efter dette heat lagde vinden sig, og efter lidt venten besluttede vi at gå indenfor i Nasas klubhus og slutte dagen med fællesspisning.

Vejrudsigten for fredag bød på solskin og behagelige temperaturer – men ingen vind. Efter skippermøde kl. 11 stod den på team sup/surf/windsurf race. Konceptet var simpelt: to hold á 6, beachstart, én gang rundt om en bøje ca. 150 meter ude og tilbage til land og skifte til den næste på holdet. Og så ellers først i mål. Revet ved Ørhage viste sig igen som en bølgemagnet og sørgede for, at det alligevel ikke var så simpelt. Det var lidt af en udfordring at komme helskindet igennem brændingen, og det viste sig hurtigt, hvem der var hjemmevant i den type forhold og kunne drage fordel af bølgerne på vej ind. Det endte med en sejr til team 2, bestående af Emma, Malthe, Bjørn, Emil, Simon og Mads.

Resten af dagen blev brugt til at hænge ud i klubhuset og fortælle røverhistorier, indtil der var fællesspisning samme sted om aftenen. Og så var der ellers nordlys over Thy.

Med udsigt til endnu mere solskin og endnu mindre vind for lørdag og søndag besluttede DBO wave/freestyle at holde præmieoverrækkelse og sige tak for denne gang lørdag kl. 12. Alle vindere fik flotte præmier fra vores generøse sponsorer, og i det hele taget var der en sponsorting til alle deltagere.

DBO wave/freestyle takker alle vores sponsorer for trofast støtte – I gør det hele meget sjovere:

LAOLA – Bed and Breakfast – Hanstholm
Nystrup Camping Klitmøller
Klitmøller rig wear
Surf Pro Cold Hawaii – Vorupør
Dryrobe – Denmark
Lakor lifestyle clothing
Quiksilver Denmark

Emmakswitzerdesign
Omhu – Giving ocean plastic new life
Aktivt Velvære
Severne Danmark

Fotos: Brian Engblad
Video: Vitus Larsen

Opdateret rangliste følger snarest.

Tak for god opførsel og tålmodighed i svære forhold. Vi håber at se jer allesammen til næste stævne i efteråret.

DBO wave/freestyle