Antoine Albeau med det nye NP Evo 7

Skiw Racing er Danmarks mest erfarne windsurf trænerteam. Teamet, som består af Torben Kornum og Christen Justesen, har over en længere årrække haft succes med at udvikle unge windsurftalenter i Skive. Fra foråret 2015 udvider de aktiviteterne med en række racecamps, som er åbne for alle, der har lyst til at blive bedre til kapsejlads.

”Med udgangspunkt i den træning, vi hidtil har kørt i Skiw Racing laver vi en række træningssamlinger i forårs- og sommerperioden”, fortæller Torben Kornum. ”Vi har lært, at folk gerne vil tage til træningssamlinger i disse perioder. Det er der, man er tændt og vil give den gas, men når man kommer til efteråret, er folk trænings- og kapsejladsmætte. Nogle samlinger planlægger vi på langt sigt, f. eks. i påsken, men til de andre samlinger ser vi vejrudsigten an – hvis der er to m/s, er der ingen grund til at folk skal køre langt efter det”, uddyber Torben Kornum.

Hvordan kommer til at foregå?

”Udgangspunkt bliver Limfjorden, fordi der næsten altid er vind heroppe, i hvert fald til formula. Men det er også planen at lave lave træningssamlinger på Sjælland, og så vil vi få f. eks. Antoine Albeau og hollandske Casper Bouman op og træne folk i slalom og trim og tuning af udstyr”, fortsætter Torben Kornum. ”Pryde teamsejlere vil have nogle fordele med hensyn til gear, men ellers bliver træningssamlingerne åbne for alle, der har lyst til at blive bedre til kapsejlads. Det bliver hovedsagelig træning på vandet, men måske kommer Sebastian Kornum også og fortæller om fysisk træning. Det har givet ham i hvert fald 20% mere styrke, og det har givet sig udslag i bedre resultater”, siger Torben Kornum. “Det er mit indtryk, at mange sejlere kunne have gavn af letvindstræning. De danske sejlere har svært ved at få det optimale ud af let vind. Men det er klart, at vi tilpasser indholdet til den vind, vejrudsigten byder på. Sidste år havde vi (Skiw Racing, red.) 8 træningssamlinger, men vi har ikke besluttet os for det endelige antal endnu”.

Hvornår starter I?

”Når der er isfrit”, slutter Torben Kornum af.

Du kan læse mere om træningssamlingerne på Neil Pryde Scandinavias hjemmeside, hvor der også vil komme uddybende information, når tiden nærmer sig:

http://dk.neilpryde.com/

 

DBO