NeilPryde’s Ø-Grandprix sejladser er først og fremmest sjov og gode oplevelser. Og når tre af verdens bedste Formula-sejlere stiller op i årets udgave af Fur Rundt lørdag den 11. august , er det også for at have det sjovt og for at hygge sig med de ca. 50-60 andre deltagere, som ventes at dukke op.

Men mon ikke også der vil blive kæmpet bravt om at komme først rundt om øen og om at slå de lokale eksperter, der plejer at sætte sig på topplaceringerne? I hvert fald har de tre i denne uge været rundt om øen for at lure forholdene af, og det skete i en sejlbåd sammen med Skive Windsurfingklubs trænere.

Navnene er Matheus Isaac, Gabriel Browne og Wilhelm Schurmann. Gabriel vandt Formula-disciplinen suverænt på Sylt i forrige uge. Schurrmann er 1’er på Formula-verdensrangslisten og vandt det amerikanske mesterskab tidligere på sæsonen. Og Isaac blev sidste år 2’er i ungdoms-VM, da dette blev afviklet i Skive.

De tre bor i disse uger på Strandtangen i Skive for at træne sammen med Sebastian Kornum og Christian Justesen inden VM i slutningen af august, og hvad er så mere nærliggende end at deltage i Fur Rundt, når man nu er på egnen alligevel.

Og der blev naturligvis diskuteret ivrigt om vind- og strømforhold samt vanddybder, da de tre besigtigede farvandet omkring Fur i fredags, så forvent en spænende og hård kamp, når der lørdag middag tælles ned til årets Fur Rundt!

Brasilianerne vil ved samme lejlighed hjælpe til med gode tips for juniorerne, som deltager i Young Gun stævnet Mini Fur Rundt.