Øjnene var små lørdag morgen på parkeringspladsen i Munkerup. Klokken 8 vækkede jeg et par søvnige jyder, som havde taget turen fra det  kolde Hawaii, Klitmøller, til den grønne skov i Nordsjælland og overnattet i et lille telt. De havde følgeskab af et par andre biler fra det vestlige Danmark, hvor chaufførerne havde kilet sig ind i bagagerummet, tæt på deres kæreste eje, deres windsurfudstyr.

Frv.dk havde lovet mellem 8 og 14 m/s, og lørdag morgen var vinden endnu kraftig fra nord-nordvest, så vi gjorde klar til waveperformance. Men kort efter droppede den til omkring 8-9 m/s, så vi besluttede at sætte freestyle i gang og få et resultat i kassen. Med undtagelse af et par timer midt på dagen var der gode forhold til freestyle, og den ujævne sø var en udfordring for sejlerne, men gav samtidig mulighed for at de havvante kunne vise deres powermoves. Heatlængden var 10-12 minutter og sejlerne blev bedømt på de bedste tre moves ud af seks forsøg på hver halse. Single-elimineringen blev domineret af Jens Munk og en ung ambitiøs knægt fra Thurø, Rasmus Øgelund. Øgelund har bogstaveligt fået vægt bag sine moves de sidste par år og er på vej frem. Han har allerede moves som dobbeltfunnel og dobbeltflaka på repertoiret og puster toppen af a-sejlerne i nakken. Efter at have sendt Kenneth Danielsen ud i singleelimineringen – godt nok efter at Kenneth knækkede masten – endte Øgelund i finalen mod Jens Munk fra det kolde Hawaii. Her trak Jens Munk dog det længste strå i en tæt finale på højt niveau. Umiddelbart efter afslutningen på singlen fortsatte konkurrencen med en dobbelteliminering, hvor deltagerne kunne nyde udsigten til Kullen mod nordøst og klinten i Munkerup, klædt i efterårsfarver. Det gør ikke noget, at der også er lidt kønt at kigge på, når man skal tilbringe en hel dag på en strand, og det er der i Munkerup. Men deltagerne havde travlt – specielt Kenneth Danielsen, som efter den tidlige exit i singleelimineringen, måtte kæmpe sig igennem en del heats i dobbeltelimineringen. Undervejs skulle han forbi Thurø-knægten Asger Øgelund, Jonas Knudsen, Anders Rasmussen og i semifinalen, Rasmus Øgelund, som kæmpede bravt. Men Kenneth var på krigsstien og tog heat efter heat uden pause, fordi han havde luret, at solen snart gik ned. På den anden side af elimineringen var der gensyn med Casper Pedersen, som viste sin eksplosive stil, men ikke var helt konstant nok til at komme til vejs ende. Først slog han endnu en Thurøknægt, Ole Christian Hasholt, ud, men måtte efterfølgende vige pladsen for en velsejlende Anders Rasmussen. Casper er vist den eneste i Danmark der lander air chachoos, bare ikke lige lørdag d. 8. Oktober. Med lidt mere stabilitet er han dødsensfarlig.

I den første finale i dobbelen stødte Kenneth Danielsen på sin træningskollega fra Klitmøller, Jens Munk. Men træningen var overstået og Kenneth slog Jens i et tæt heat, hvor Kenneths stabilitet blev den afgørende faktor. Det kan de andre deltagere skrive sig bag øret til DM. Hermed stod det 1-1, Jens havde vundet singlen, Kenneth første finale i dobbelen, og de to thyboer skulle ud i en afgørende finale. Men solen var på vej ned, og pludselig var det mørkt. Dommerne kunne kun se lysene fra den anden side af sundet og skibene der sejlede forbi, vinden droppede og stævnet var forbi. Det blev altså ved en delt 2. plads til Kenneth og Jens, fordi den endelige finale aldrig blev sejlet, en 3.plads til Rasmus Øgelund og Anders Rasmussen på 4. Pladsen. Resten af resultaterne følger snarest. Næste stævne er DM i Klitmøller, hvor det nye waveudvalg vil præsentere nogle nye tiltag for 2012-sæsonen. Mød op, deltag og få indflydelse på DBO wave/freestyle i fremtiden.