1655001_10201644792866347_879521757_n

Malthe Jensen fra Skive er en af de unge windsurf talenter i Danmark, som er på vej frem i ranglisten. 2013 var Malthes første sæson på ranglisten og der er allerede sket meget siden. Vi har taget en snak med Malthe for at finde ud af, hvad vi kan forvente af den unge surfer.

”Jeg startede rent faktisk med at deltage ved ranglistestævnerne allerede i 2011, kun 1 år efter jeg begyndte med at windsurfe. Det var også året, hvor jeg deltog i mit første VM (Formula JYM VM i Skive 2011). Jeg sejlede med i DBOs Open Fun klasse i to sæsonen, for at prøve kræfter med kapsejlads. Jeg husker tydeligt, hvor nervøs jeg var i starten! Det var måske en kombinationen af, at jeg var nervøs og meget spændt på samme tid. Flere dage før stævnet begyndte jeg at kunne mærke det i maven. Det er heldigvis blevet meget bedre, men jeg er stadig spændt og glæder mig inden stævnerne”, ler Malthe. ”Det er meget sjovt at tænke tilbage på, fordi i starten husker jeg det som ren overlevelse, fordi det var fysisk hårdt. Jeg skulle bare rundt på den kapsejladsbane, uden at være sidst! I dag er det noget anderledes, jeg har meget bedre styr på banen og fysisk overskud, selvom jeg synes en Formula sejlads kan være krævende”. Efter lidt refleksion og snak om de første sejladser, er der flere ting, som har haft betydning de første år. ”Jeg tror også det tog noget tid, før jeg vænnede mig til, at være til en konkurrence. Jeg har kun prøvet nogle få konkurrencer i andre sportsgrene tidligere, men det her var anderledes. Til gengæld var folk søde og venlige til at hjælpe, når jeg spurgte, og det er dejligt når man er ny!”.

 

Masser af sejlads i den milde vinter

”Vi har jo haft en fantastisk vinter herhjemme, og det har givet rigtig mange timer på vandet. Jeg har holdt ca. 3 ugers pause i løbet af vinteren, det er alt. Udover windsurf har jeg også cyklet lidt mountainbike, løbetrænet og været i motionscenter for at holde mig i gang”.

”Når det gælder windsurf, så elsker jeg at sejle med andre, så jeg kan presse mig selv mere. Det er sjovt at være ude med andre, specielt på formula og slalom, så jeg kan måle fart og højde. Men jeg tænker på at få flest mulige timer på vandet, også selvom jeg er alene. Hvis der er nogle dage, hvor jeg har tid, men ingen andre kan – så tager jeg ud alligevel”. Hvis der ikke er andre at sejle med, har du så nogle specielle ting du øver dig på, eller sejler du bare? ”Jeg er blevet glad for at sejle freestyle, da det har givet mig bedre boardhandling og kontrol. Førhen syntes jeg at mit slalomboard var lille, men nu synes jeg nærmere det er stort, efter jeg har leget på freestyle udstyret. Det har også gjort at mine vendinger er blevet bedre, så det føles rigtig godt og sjovt. Nu må vi se, hvor god jeg bliver til at sejle freestyle og wave, men jeg kunne godt tænke mig at deltage i nogle stævner, mest for hyggens skyld og for at surfe med nogle nye mennesker”. Det leder snakker over på den kommende sæson, som har mange danske stævner på programmet. ”Jeg prioriterer formula stævnerne først, herefter slalom. Jeg vil forsøge at deltage i ranglistestævnerne, gerne tyske mesterskaber på Sylt og det nordlige Tyskland, og ellers supplere med de Ø-GP stævner, som passer.

 

Det hele skal gå op i en højere enhed

Der er en autentisk og oprigtig glæde ved at windsurfe, når Malthe fortæller om både oplevelser og drømme. ”Det skal jo være sjovt at windsurfe. For at det hele kan hænge sammen har jeg været så heldig at få en god sponsor i vinter, men jeg arbejder også ved siden af. Jeg er opvasker og gør rent i min fars virksomhed, og indtil i vinters var jeg også bybud hos en boghandel. Men jeg skal nok få tid til at komme på vandet!” slutter Malthe, som stadig skal passe sin uddannelse på HHX og vente lidt endnu, før han får kørekort til bil og selv kan drøne afsted.