IMG_7078For første gang i flere år, var det muligt at afholde en kvinde række til DM i Klitmøller ”Cold Hawaii” 2014. Vejrudsigten så ikke lovende ud, men kort tid efter første skippermøde begyndte vinden at tage til, og bølgerne byggede op. Kvinderne kom på vandet mellem juniorerne og herrernes konkurrencer, og batlede i varierende vindforhold og styrbords bølger, som kom rullende ind over revet ud for NASA’s klubhus.

Af: Charlotte Amalie Qvist, Sara Sommer & Alisa Grever Sørensen
I ugerne op til DM blev der arbejdet fra alle sider på at få så mange kvinder som muligt til at stille op. Blandt deltagerne blev der skrevet fælles beskeder rundt til hinanden og andre surferpiger på Sjælland, Jylland og Fyn, i håb om at kunne afholde en stærk kvinde række med rift om podiepladserne. 
Derudover havde DBO fået fingre i en masse lækre præmier, som ekstra trækplaster, og Sara Sommer havde arrangeret en girl-camp i dagene op til DM, for at inspirere flere til at stille op – vi håber der ses resultater af dette til DM 2015.

IMG_7004
Charlotte Amalie Qvist udtaler sig om hendes debut i bølgestævner
Da både Alisa Grever Sørensen og jeg, ikke har deltaget i et DBO stævne før blev vi sat op imod hinanden i det indledende heat. Jeg var selvfølgelig meget nervøs da jeg hørte at jeg skulle op imod Alisa, da det er hende der altid giver mig fif på vandet, en virkelig sej pige. Men at skulle op i et heat hvor vi kun var to personer var helt fantastisk at prøve. Vi havde virkelig nogen gode forhold på styrbord og tænk engang at være så heldig at have det hele for sig selv.

Jeg blev desværre vasket flere gange og kæmpede med strømmen, så selv om det ikke lige gik som jeg havde håbet på, har jeg fået blod på tanden til at prøve igen til næste år.

IMG_7083
Alisa Grever Sørensen udtaler sig om sin første konkurrence i Danmark
Jeg har altid været tilbageholdende med at stille op i konkurrencer, da jeg ikke har følt mig god nok. Men i vinters blev jeg overtalt til at deltage i to internationale bølgekonkurrencer i Brasilien, og lærte utrolig meget af dette! Min første konkurrence gik rigtig dårligt og røg ud af første heat, men så vidste jeg hvad der skulle til i den næste konkurrence en måned efter, og endte her med en 4. Plads.

Dette gav mig blod på tanden til at stille op til DM i år. Jeg valgte også at tilmelde mig alle ranglistestævnerne i freestyle/wave, som øvelse inden DM, men desværre blev stævnerne aflyst grundet manglende vind. At deltage i konkurrencer får mig til at skubbe mine grænser og udvikle mig mere.

sara
Sara Sommer
Jeg har sejlet en del konkurrencer nationalt og internationalt, og jeg elsker det. Jeg presser mig selv mere på vandet, da jeg har noget jeg skal træne op imod og nå at lære til en deadline, hvilket gør jeg progrediere hele tiden, og det er for mig helt klart sjovest når jeg lærer noget nyt eller udvikler mig!
Der er altid en fed stemning til konkurrencerne mellem os piger både på land og i vandet, hvilket gør det sjovt at stille op til stævnerne.

Jeg afholdte i år min første wave camp for piger, i håb om at motivere flere til at komme ud i bølgerne. Selvom vi havde minimal vind til campen, kom vi på vandet hver dag og pigerne rykkede sig fra ikke at have sejlet bølger før, til at kunne komme gennem brændingen, læse bølgerne og fange dem. Næste år er det din tur og du kan bruge denne camp som en indledning til at finpudse din stil op til DM, få konkurrence tips eller deltage på campen og se en masse piger give den gas på vandet og måske deltage i fremtiden.

K5_22050-premier
Vi håber at denne artikel vil inspirere flere kvinder til at deltage i freestyle/wave konkurrencer til næste år – måske kunne vi endda stille lige så talstærkt op som mændene!

Vi ses i bølgerne!