Der har de tidligere år været afholdt Formula VM samme sted og det er lykkedes Sebastian ta få podie placering her. Derfor havde Sebastian også sigtet efter guldet.
Den følgende tekst er skrevet af Bådmagasinet som har interviewet Sebastian og billederne er fra den officielle side af stævnet.
Vindforholdene var marginale og springende men med foil skal der kun være 3-4 m/s for at feltet er flyvende. VM blev afviklet på det såkaldte RS:Convertible One Design udstyr, der af mange anses som fremtidens windsurf OL-klasse.

Efter i alt 16 sejladser (det maksimale som måtte gennemføres) blev der hængt en sølvmedalje om halsen på Sebastian Kornum, og det er den 25-årige Skive-surfer ikke helt tilfreds med. I årets løb har han – som den eneste på verdensplan – været på podiet i alle fire PWA World Cups med foils, og målsætningen for det officielle VM var utvetydigt VM guldet.


Frankrig dominerede VM i antal deltagere og resultater, og stillede med både trænere og ledere som bakkede deres surfere op, mens de to danske deltagere Niklas Lillelund (junior) og Sebastian Kornum var ene – og helt alene, om at repræsentere dansk windsurfing!

En udfordring, som Sebastian imidlertid ikke tænker ind i sit resultat, og som på vanlig – og yderst diplomatisk vis udtaler til Bådmagasinet: ”det havde da været godt at have en dygtig coach med, men jeg er vant til at deltage i internationle stævner på egen hånd, og selvom franskmændene arbejdede godt sammen for at sikre fransk guld, så er det ingen undskyldning for at jeg ikke formåede at vinde. Jeg havde farten på banen men ikke marginalerne på min side, så jeg må hjem og tænke det hele igennem.”. Med til historien hører at Sebastian forud for VM blot havde to dages træning med RS:Convertible udstyret, og gennem sæsonen udelukkende har satset på world cups.


Blandt VM-konkurrenterne var flere af verdens bedste RS:X-sejlere, der også har valgt at satse på foils.

Julien Bontemps fra Frankrig (OL-sølv Beijing og tidligere RS:X verdensmester, red.), Shahar Zubari fra Israel (OL-bronze beijing, red.), og VM-stævnets vinder, franske Thomas Goyard (tidligere RS:X junior-verdensmester og foil EM-vinder 2017, red.). Også franske Alexandre Cousin, der vandt Formula VM i 2016 og er en af World Cup’ens topnavne, stillede til start på Azorerne.

Sebastian Kornum fik en flyvende start på VM med sejre i de to første sejladser og levede som sådan op til sin favoritværdighed. Men et uheldigt møde med en klippe skabte ubalance i regnskabet:


”Man skulle helt ud på fløjene for at sejle taktisk optimalt, og jeg førte sejladsen, da en politibåd sejlede på tværs, og jeg endte med at sejle hårdt på en klippe. Foilen blev skadet og jeg røg ned som nr 8, forsøgte at søge godtgørelse, men blev afvist. Stævnets sidste sejlads blev også lidt af en gyser. Her førte jeg også men ramte en plasticpose, som jeg slæbte med rundt på anden omgang. Når feltet flyver afsted med 25 knob er det svært at beslutte sig til at hoppe i vandet og fjerne plasticposen fra foilen. Man håber jo at det glider af. Jeg sluttede som 5’er og det var lige nok til at sikre sølvet” – udtaler Sebastian, og trækker på skuldrene.

17-årige Niklas Lillelund sluttede som tredjebedste ungdomssejler i VM og 12’er sammenlagt. Et absolut godkendt resultat for den unge surfer fra Århus, der ligesom mange andre danske juniorer vælger at satse 100% på foils fra næste sæson, og så VM som en investering i teknik og erfaring inden den kommende sæson.