IMG_6466Traditionen tro afsluttede wave/freestylekalenderen i Klitmøller. De sidste dage af efterårsferien bød ikke ligefrem på en lovende udsigt, men på dagen kom de rigtige farver frem på vejrudsigten, og det lykkedes at få gennemført ikke mindre end 5 supersessions og 4 tællende resultater i de marginale forhold!

Torsdag kørte alle til Hanstholm efter skippermøde kl 10. Desværre var forholdene ikke til en tællende konkurrence, 6-7 m/s og 1 meter bølger, men både juniorer og kvinder var friske på at komme ud og sejle, så 12.15 gik starten til den første junior supersession.
Konceptet var simpelt, alt tæller, og det bedste overall impression vinder. Og det tog juniorerne virkelig til sig. Alle 7 gav den helt utroligt meget gas i de langt fra ideele forhold. Niklas Lillelund viste at han ikke kun kan sejle fænomenalt på racebanen men også super stabilt i bølger. Rasmus Bang King viste ligeledes at bølger heller ikke er noget problem, selvom han gerne ville sætte sin signature flaka. Andreas Pedersen scorede nogle fede bølger, men det var Kasper Bøttern der løb med supersessionens bedste single move da han leverede et cutback lige i lippen! Jonathan Willumsen tog 3 pladsen med kreativ sejlads, backloop og frontloop forsøg, Nicklas Herrera 2 pladsen med en rigtig fed forlænder og gode bølger, mens Noah Willumsen tog sejren med en perfekt forlænder og rigtig mange fede turns.

Efter juniorerne var det pigernes tur til at sejle supersession. Hele 5 super seje piger stillede op og hoppede på vandet da hornet lød. Marie Sandbak kæmpede bravt i den lette vind og scorede nogle fede bølger med flere gode turns. Stine Bøttern fik lavet et godt hop udad og havde, ud over et par gode bølger, et fantastisk crash hvor hun nærmest sejlede igennem en vasker. Charlotte Qvist tog 3 pladsen med gode bølger med i sær mange fede backsideturns. Monica Korsager fik 2 pladsen med rigtig mange fine bølger med både front og backside turns, mens Sara Sommer suverænt tog 1 pladsen med både hop og rigtig mange bølger med critical turns. Generelt er det super fedt at se en pigeklase der VIRKELIG giver den gas, det er imponerende og lover rigtig godt for fremtiden.

Efter pigerne havde afsluttet deres supersession var der en tiltrængt pause ved grillen. Christopher Friis havde været flittig med pølserne, så der var super stemning og god hygge rundt om den varme grill.
Da de første pølser var spist blev der taget fællesbillede, og da sejlerne stadig ikke var stivfrosne blev endnu en runde supersessions sat i gang.
Forholdene denne gang var endnu mere udfordrene end før med meget let luft, men alle fik det meste ud af det og gav den fuld gas.
I junior vandt Noah endnu engang efterfulgt af Jonathan på 2 pladsen og Rasmus Bang King på 3 pladsen.
Hos pigerne var det ligeledes Sara der igen tog sejren, mens Monica og Charlotte byttede plads, så Charlotte tog 2 pladsen, mens Monica fik 3 pladsen.

 

IMG_3475Fredag startede tidligt med skippermøde kl 9 i NASA. 7 m/s fra nordøst og 0.5 m bølger var akkurat ikke nok til at starte konkurrencen, men efter en lille times venten steg vinden til 8-9m/s og flaget til juniornes freestyle konkurrence kom op. Dagens første heat så Andreas Pedersen mod Nicklas Herrera og Jonathan Willumsen mod Niklas Lillelund. Nicklas gav den 100 % på vandet med forlændere og shove-its, men det var desværre ikke nok mod Andreas, der sejlede stabilt med både forlændere og vulcans. I den anden del af heatet kæmpede Niklas Lillelund ligeledes bravt og gik endda for frontloop på styrbord, men det var ikke helt nok mod den mere erfarne Jonathan. I andet heat var Rasmus Bang King oppe mod Kasper Bøttern, som desværre mistede finnen på revet og akkurat ikke nåede tilbage på vandet, så Rasmus havde et easy pas.

Semifinalen bød på masser af action. I den ene del gjorde alt Rasmus alt hvad han kunne for at slå Danmarksmesteren Noah Willumsen, men spocks og flaka var ikke nok mod Noah, der både lavede frontloops, flaka, spock og endda en funnel. Andreas og Jonathan sejlede et super tæt, men til sidst trak Andreas det længste strå og kunne gå i winnersfinal mod Noah.
Loosers og winners final blev samlet samtidig og i kampen om 3 pladsen satsede Rasmus alt og stod nogle stærke tricks meget tæt på stranden, hvilket også betalte sig da han tog pladsen på podiet over Jonathan.
I winnersfinal sejlede Andreas bravt og gav den alt han kunne, men Noah viste igen stærk form og lagde trick efter trick ned og kunne dermed tage sejren.

Knap var juniornes freestyle afsluttet før de kastede sig ud på havet igen, denne gang med bølgeboardsne på. Første heat så Jonathan Willumsen mod Kasper Bøttern og Andreas Pedersen mod Niklas Lillelund. Kasper var uheldig med bølgerne, men fik alligevel nogle enkelte gode i kasse, men det var desværre ikke nok mod Jonathan der fik timet det bedre og scorede habile bølger. Andreas kæmpede virkelig for det i et tæt heat, Niklas lavede nemlig mange fede hop, tabletops og red rigtig mange bølger, men i sidste ende gik Andreas videre med en sejr på 1 enkelt point. I andet heat kæmpede Nicklas Herrera mod Rasmus Bang King, Rasmus gik mega stort og landede næsten en backloop, men Nicklas trak på sin erfaring i bølger og hev den hjem til sidst. I semifinalen blev det en tæt kamp mellem Jonathan og Andreas, men da Jonathan scorede et cutback lige i sækken var det afgjort og Willumsen kunne gå i winners final. Noah sikrede sig ligeledes en plads i den eklusive finale da han efter god kamp besejrede Nicklas.
Endnu en gang blev finalerne sejlet sammen da pigerne allerede stod klar inde på stranden, og junior drengene eksekverede også finalen hurtigt og kontant. Forskellen kom primært til at ligge i springene, både Nicklas og Noah landede perfekte forlændere, hvilket gjorde udfaldet og Noah, Jonathan og Nicklas kom dermed på podiet.

IMG_6449Pigerne havde allerede stået og trippet under juniornes konkurrence, så der blev gået lige på og hårdt fra første heat. Marie Sandbak mødte Stine Bøttern og det gik måske endda lidt for hårdt for sig da Stine ramte revet og desværre mistede finnen. Marie red et par bølger og var derefter videre.
I semifinalen sejlede Charlotte Qvist mod Monica Korsager, mens Sara tog i mod Marie Sandbak.
Alle piger red bølger hele heatet igennem, og der blev virkelig noteret nogle gode scorer! Marie kæmpede hårdt, og fik også et lille spring ud af, men Sara havde et rigtig godt flow og linkede bølgerne godt sammen til en plads i winnersfinal. Charlotte og Monica sejlede også et flot heat, men det var lavt på revet og Charlotte blev fanget på indersiden et par gange, hvilket gav Monica god chance for er par ekstra bølger, der også gjorde udfaldet.
Efter en kort pause sejlede Marie og Charlotte en spændede loosersfinal, hvor Marie i sidste ende tog sejren. Winnersfinal var ligeledes spændede og det var faktisk helt ned til det sidste halve point der afgjorde at Sara vandt og Monica blev 2’er.

 

Da pigernes sejlads var færdig blev det A sejlerens tur til at sejle freestyle. Her kæmpede de oprykkede juniorer bravt, men i sidste ende gjorde Oscar Helmersen comeback og endte i winnersfinal mod Rasmus Øgelund. Loosers final blev sejlet mellem Jonathan og Noah Willumsen, som på trods af at have sejlet hele dagen leverede varen, god action blev leveret og Noah endte med at tage 3 pladsen.
De 2 ældste freestylere i feltet gav den også gas i finalen, Oscar stod både spock og flaka, til trods for ikke at have været på et windsurfboard i 1,5 år. Men da Rasmus leverede et stortset perfekt heat med bl.a. shakaflaka, kono, onehanded burner og meget mere, måtte Oscar tage til takke med 2 pladsen, og Rasmus kunne hive sejren hjem.

A klassen i wave havde hele dagen stået og luret på forholdene, men da bølgerne aldrig rigtig kom, blev det besluttet at slutte dagen af med en supersession i stedet for en real konkurrence. 6 mand begav sig på vandet i et 30 minutters festfyrværkeri af en supersession. Mads Lunøe endte med at tage 3 pladsen med gode bølger og et tabletop, Rasmus Øgelund tog 2 pladsen med bl.a. et dobbelt frontloop forsøg, mens lokale Mads Bjørnå tog 1 pladsen med rigtig mange fede bølger og et solidt backloop.

IMG_1997Efter en hel dags god sejllads nåede folk lige hjem og spise inden den store præmieoverrækkelse gik i gang 20.30. Alle blev dækket til med præmier for vores fantastiske sponsorer: Quiksilver, Simmerstyle, Intersurf, Nautic, og Plasma. Og Stine Bøttern vandt fighterprisen for at have kæmpet bravt stævnet igennem, og kunne tage et spritnyt Simmer Blacktip 2016 med hjem!
Da præmierne var delt ud blev der afholdt sejlermøde. En stor succes med mange gode idéer og engagerede sejlere. Tusind tak fordi i var med!!

Lørdag gik med chill og hygge i NASA. Kl 13 kom Lars Petersen og holdte et super oplæg omkring livet som proffesionel surfer, efterfulgt af Mikkel Asmussen der fortalte nogle sindsygt gode detaljer om grej!
Kl 19:00 gik den store fællesspisning i gang, og der gik ikke lang tid før tallerknerne blev skifter ud med øl og festen tog fart. Alle aldre af windsurfere festede sammen, og det var næsten! magisk da hele flokken bevægede sig videre til stalden i udkanten af klitmøller og hyggede sig til den lyse morgen!

 

Wave/freestyle udvalget vil gerne takke for et super stævne og opbakning, og så vender vi stærkt tilbage næste år!!

Stævne resultater:

Junior supersessions

 1. Noah Willumsen
 2. Nicklas Herrera
 3. Jonathan Willumsen

Bedste move: Kasper Bøttern

 1. Noah Willumsen
 2. Jonathan Willumsen
 3. Rasmus Bang King

Pige supersessions

 1. Sara Sommer
 2. Monica Korsager
 3. Charlotte Qvist

Bedste crash: Stine Bøttern

 1. Sara Sommer
 2. Charlotte Qvist
 3. Monica Korsager

Junior freestyle

 1. Noah Willumsen
 2. Andreas Pedersen
 3. Rasmus Bang King

Junior wave

 1. Noah Willumsen
 2. Jonathan Willumsen
 3. Nicklas Herrera

Pige wave

 1. Sara Sommer
 2. Monica Korsager
 3. Marie Sandbak

A freestyle

 1. Rasmus Øgelund
 2. Oscar Helmersen
 3. Nicolaj Klitgaard

DM resultater:
Junior Freestyle DM

 1. Noah Willumsen
 2. Andreas Pedersen
 3. Jonathan Willumsen

Junior wave DM

 1. Noah Willumsen
 2. Jonathan Willumsen
 3. Andreas Pedersen

Pige wave DM

 1. Sara Sommer
 2. Monica Korsager
 3. Marie Sandbak

A freestyle DM

 1. Noah Willumsen
 2. Jonathan Willumsen
 3. Nicolaj Klitgaard

A wave DM

 1. Mads Bjørnå
 2. Christopher Friis
 3. Kenneth Danielsen

Rasmus Øgelund