Sæsonens sidste stævne i Klitmøller plejer at give deltagerne noget at tale om henover vinteren. Danish Open 2022 nr. 2 var ingen undtagelse, selvom windsurfkonkurrencerne nok ikke vil gå over i historiebøgerne. Men wave/freestylesejlerne er gode til at få ting til at ske, selv om der ikke sker så meget derude.

Efter et urimeligt tidligt skippermøde torsdag morgen, rykkede stævnet til Krik med et velbegrundet håb om en frisk vind fra sydøst og en omgang freestyle. DBO wave/freestyle har et had/kærlighedsforhold til Krik. Ofte har vi stået i efterårskulden og ventet på vind til solen gik ned, men Krik har også skaffet os nogle freestyleresultater i tidens løb.

Vi fik en god start, og første runde hos juniorerne blev gennemført i en fart. Direkte videre til herre A, hvor indledende runde gik over stok og sten med 8-10 m/s i ryggen. Det så godt ud, vejrudsigten lovede tiltagende fra sydøst, og der var stadig nogle timer til solnedgang. Finalen og heatet om 3/4 pladsen hos juniorerne blev sat i gang, men så svigtede Krik os, som så ofte før. Heatet måtte afblæses. Efter en halv times tid gjorde vi et forsøg mere, men vinden forsvandt helt, og Nasas flagrobot gav nogle høje lyde og heatet var afblæst. Close, but no cigar. End of day.

Torsdag aften dukkede et spinkelt håb op i det nordjyske mørke: et par timers østenvind fredag eftermiddag. Vi satte endnu engang karavanen i bevægelse – denne gang med retning mod Hanstholm. Ud af det sølvgrå skydække materialiserede sig lige nøjagtigt nok vind til at få afviklet juniorernes finale og 3/4 plads. Finalen stod mellem to tyske deltagere: Anton Richter og Sebastian Bail. Anton Richter viste sit alsidige talent og henviste Sebastian til andenpladsen med en solid performance af spocks, flakas etc. Kampen om 3/4 pladsen stod mellem Lars Bubelach og Anton Stubberup – Anton som deltog i sit første DBO-stævne! Lars Bubelach tog dog 3 pladsen.

Vi havde et resultat!

Men vi ville have mere. A skulle også i kassen, så herrerne blev sendt på vandet. Det var ret tydeligt, at vinden kun var på en kort visit i Hanstholm den dag – sejlerne kunne sket ikke plane, og heatet blev afblæst. Håbet om et resultat i herre A svandt lige så stille ind til ingenting. Og så begyndte det at regne. Men for at det ikke skulle være helt forgæves, blev der sat en supersession i gang, hvor Rasmus Øgelund ikke overlod noget til tilfældighederne. Mads Bjørnå på andenpladsen viste, at han stadigvæk kan sejle freestyle.

Efter nogen tids forgæves venten på vind blev det besluttet at vende snuden sydpå mod Klitmøllers pulserende natteliv. Vejrudsigten for lørdag lovede vind nord og syd for Thy, men altså ikke i Thy. Til gengæld viste revet på Ørhage endnu engang, at det er en bølgemagnet.

Da sejlerne dukkede frem i lyset i løbet af lørdag formiddag, satte vi en surf, sup, boggieboard, whatever konkurrence i gang på revet ved Klitmøller. Der var tæt trafik i bølgerne: surfskole, surfturister og så en hel flok DBO-deltagere oven i. Bølgerne var vel omkring hovedhøjde, målt efter en almindelig voksen person, og deltagerne blev bedømt i tre kategorier: bedste bølge, bedste trick og bedste crash. Dommerne havde nok forventet, at tre forskellige deltagere ville vinde en kategori hver, men Noah Willumsen ville det anderledes. Først tog han bedste trick ved at stå på hovedet på vej ned ad en bølge. Det kunne også have været for at skifte fra surf- til boogieboard på ved ned ad bølgen. Eller for en lynhurtig board 360’er. Så tog han bedste bølge med en masse sammenhængende turns – eller et næsten tuberide. Og til sidst også bedste crash med et klassisk surf-wipeout, hvor brættet røg lodret et par meter i vejret. Alle forstod nu, hvorfor Noah tilbringer så meget tid på surfboard. Undervejs blev der tilføjet et par kategorier: bedste junior, bedste senior og bedste kvinde. Emil Skov Nielsen viste god timing og stil og vandt junior. Jörg Bubelach vandt senior suverænt – som eneste deltager. Og Neele vandt hos kvinderne med pirouetter og yogaøvelser på brættet. Dette blev afslutningen på DBO’s sportslige aktiviteter i 2022. Og efter wave/freestyle udvalget havde trawlet nettet igennem for vind, blev det besluttet at slutte stævnet lørdag aften. Dette betyder, at resultaterne fra 2021 bliver overført til 2022 – med undtagelse af junior freestyle, hvor vi fik et resultat.

Efter fællesspisning i Nasas klubhus var det tid til præmieoverrækkelse, og DBO’s trofaste sponsorer havde sørget for, at der var en præmie til alle, mindst.
Vi nøjes med hovedpræmierne her: Anton Richter vandt som vinder af junior freestyle et gavekort på 1500 kr. til West Wind. Rasmus Øgelund vandt to overnatninger i trætønderne på Nystrup Camping som vinder af freestyle supersession. Som vinder af surfkonkurrencen vandt Noah Willumsen en mastefod og trapezliner fra Severne, så han kan komme i gang med at windsurfe noget mere.

Og sidst, men ikke mindst, hovedpræmien for sæson 2022: et spritnyt Severne sejl. Sejlet tilfaldt Anton Stubberup, som deltog i sit første DBO-stævne med en 4. plads som resultat. Og Anton havde brug for et nyt sejl!

Efter præmieoverrækkelsen blev der spillet bordtennis – en slags i hvert fald. Og da det var blevet rigtig mørkt, var der udflugt til et sted, der hedder Stalden.

DBO wave/freestyle vil gerne takke deltagerne for god opførsel i 2022.

Og en stor tak til vores trofaste og generøse sponsorer, som gør det hele sjovere for alle:

La Ola Guesthouse i Hanstholm for husly til dommere og fotografer
Nystrup Camping for hyggeligt ophold i trætønderne til forårsstævnet og gavekort på ophold
West Wind Surfshop for gavekort på 1500 kr. til vinder af junior
Aktivt Velvære
Lakor Soulwear
Rig Wear Klitmøller for en masse fine tøjpræmier
Severne/Starboard Danmark for fine præmier og årets hovedpræmie: et spritnyt Severne sejl.
Og tak til DBO’s fotograf, Brian Engblad. Der er flere billeder her

Tak for 2022 og på gensyn i 2023, forhåbentlig med mere vind.

DBO wave/freestyle