Double eliminationen for både mænd og kvinder blev sat igang forleden dag og mangler stadig at få afviklet finalerne på sidste dagen idag. Bølgerne forblev små til trods for den stærke vind, og vi har fulgt bølgegangen hos vores danske windsurf atlet, Kenneth Danielsen (DEN-38), som kvalificerede sig videre to gange.

Wave disciplinen kort:
To windsurfere konkurrer mod hinanden, og der skal udføres to hop og rides på én bølge. Man har 10 forsøg til at forsøge sig med hver ting, og de to højest scorede tricks bliver derefter talt med i den endelig score. Har man scoret højere end sin modstander, går man videre til næste runde og møder en ny modstander.

Double eliminationen:
Kenneth startede ud med at møde Morgan Noireaux fra Hawaii. Hawaii er verdenskendt for at have vilde bølgeforhold, og der var god grund til at bide negle inden heatet skulle igang – eller var der det? Kenneth tog det lidt stille og roligt med 4.5m2 sejl, og var i tæt kamp. “I det første heat lavede jeg et backloop givet pushloop. Det var ret svært at finde nogle gode ramper så fik ikke forbedret mine spring men fik heldigvis en rigtig god bølge score” fortæller Kenneth.
I næste heat stod han overfor tyske Julian Salmonn. Sejlet blev skiftet ned til et mindre 4.2m2 sejl. Her skulle der lidt mere til for at overbevise dommerne om at Kenneth var den bedste.
“I andet heat fik jeg lavet et par spring mere men de 2 højest scorende var en one-handed backloop og et tweaked pushloop. Og så en ok bølge score” fortæller Kenneth videre. Og med dette formåede han at imponere dommerne og kvalificere sig videre til tredje runde.

“I 3 og sidste heat fik jeg samme spring men fik aldrig rigtigt en ordentlig bølge score. Det var ret svære forhold og det var rigtig svært at vælge/finde nogle bølger.” fortæller Kenneth i kampen mod Aleix Sanllehy (CAT-555). Er du interesseret i at se, hvordan Kenneth og de andre windsurfer sejlede, så kan du følge med facebook Live udsendelsen for Double eliminationen her.

Er du interesseret i at se eliminations board med point fordeling kan du se det på PWA World Tours hjemmeside her.