Vi har været så heldige at fange Simon hen over julen for at stille ham et par spørgsmål omkring hans karriere og fremtidige mål i det nye år.

1. Du kom på podiet til IFCA Wave EM i år, er målet at forsvare titlen i 2020?
Ja, Jeg blev europamester i år, som jeg stadig er super glad ved. Et af mine mål for 2020 er selvfølgelig at forsvare min titel som Europamester. Jeg er sikker på, at det vil blive en hård kamp igen. Jeg har derfor valgt at tage til Cape Town i Sydafrika her i januar og februar for at få en masse vind og bølger. Derudover, har jeg også en masse andre træningsrejser i sigte. Men alt koster så derfor arbejder jeg også på at finde nogen som vil kunne støtte mig økonomisk. Og indtil da, så fortsætter jeg træningen i Cold Hawaii og hvor det nu passer ind logistisk set.

2. Baseret på din utrolig flotte præstation i wave er du nu kommet på starboard Team – hvilket udstyr kommer vi til at se dig sejle med?
Sidste år sejlede jeg på patrik, hvilket var min første board sponsor og jeg er stadig super taknemlig for deres hjælp i 2019. Jeg er så endt på starboard i 2020 efter jeg har prøvet en masse forskellige waveboards. Jeg synes uden tvivl at Starboard Ultra Code er det board, som virker bedst for mig i alle slags forhold.

Boardet virker suverænt i alt fra små onshore forhold til 4 meter down the line. Jeg vil sige, at det er et board som virker i “real world conditions”. Derudover kommer I til at se mig på starboards Ignite, som er deres freestyle board. Ignite vil kunne give mig en masser af træning når der er mindre vind, som stadig kan bruges i wave. Jeg vil fortsat sejle sailloft i 2020.

 

 

 

 

3. Hvad er dine mål med hensyn til Foil racing og slalom? Og bliver det også med Starboard?
Jeg har som udgangspunkt ikke nogen store mål med foil og slalom for i år. Jeg synes det nye ifoil lyder super spændende og jeg tror at der kan komme et super godt træningsmiljø her i Danmark og især ved sejlsport centeret her i Århus, hvor jeg kommer fra. Desværre må man vælge en gang imellem og mit fokus er på wave. Jeg vil stadig komme til at sejle slalom og foil når vinden er for let til andet. Det er jo altid lækkert at være på vandet og man bliver ihvertfald ikke dårlige wave windsurfer af at sejle slalom og foil.