Det var svært at se frem til noget og planlægge noget til årets Nordiske Mesterksaber i Foil/Formula og Slalom disciplinerne. Vejrudsigten så ikke lovende ud for slalom overhovedet før om fredagen, hvor søndagsudsigten var ændret drastisk på YR.no. En udsigt der var næsten for god til at være sandt – speciel fordi flere forskellige vejrudsigter forudsagde noget forskelligt. Derfor var ikke mange slalom sejlere mødt op til Nordiske mesterskaber i kurs og slalom som Nordjysk Windsurfing Klub igen stod for i Rønbjerg. Nå, men det var for søndag og lad os tage et kig på fredag som var første dag af de Nordiske mesterskaber.

Fredagens vejrforudsigelser så også forskelligt ud, men ved middagstid blev der kaldt ud til en fun sejlads på kurs fordi vinden var lige knap og nap men på den nedre del af vindgrænsen. Mere vind kom der desværre ikke, men solen var fremme og sejlerne nød dagen med lidt sjov på et foil surfboard inden der kom lyn og torden tidlig på aftenen.


Lørdag var der gode forhåbninger, men med et ustadigt vejr i udsigt med regnbyer. En frisk vind startede dagen som hurtigt var aftagende. Vinden blev for let til at få gennemført noget om formiddagen og med regn, var der trukket op til at det kunne blive en laaaang dag.
Først kl 16 gik AP (udsættelsen) ned og alle var klar til start og tage 4 kurs sejladser i træk i stødt tiltagende vind som til slut endte i 10m/s. Sejlerne, der ikke havde mulighed for at skifte sejl-størrelse fordi banen var lagt langt væk fra land og vinden var fralandsvind, måtte trimme sejlene ind ude på vandet for at kunne styre både sejl og foil, mens der var et par stykker som helt opgav den fjerde sejlads og prøvede at overleve den forholdsvise lange sejltur hjem (den føltes lang i overpoweret situation).
Så var klokken også blevet 18:45, og sejlerne kunne glæde sig til en lækker grill middag med 3 slags kød, kartofler, salater og dessert.

Søndag – sidste dagen.
Dagen som slalom sejlerne havde ventet på. Masser af blæs på fra morgenstunden som havde aftaget lidt men fortsat lå indenfor slalom vindgrænsen på stabilt 14knob. Effektivt fik crewet lagt en slalom bane ud og med nødt og næppe blev der gennemført en hel eliminering med Sebastian Kornum på en første plads, Martin Hovda fra Norge på en anden plads og Danni Jakobsen på en tredje plads.

Næste eliminerings runde krævede at vinden skulle tiltag en smule. Den var for ustabil og havde aftager ned til 12 knob. Men klokke 14 så det godt ud og chancen for at gennemføre endnu en slalom eliminering var til stede. Desværre blev alle sejlere sendt tilbage på land uden at forsøge sig med en start, og et disciplin skift blev sat op lige inden det var forsent. Og der blev ikke taget hensyn til de utilfredse sejlerer som fuld og fast mente at der var slalom forhold derude. Så det blev til endnu en kurs sejlads i hus som afslutning på de nordiske mesterskaber i kurs og slaom 2019.med Sebastian Kornum som Overall vinder efterfulgt af Peter Nors og Martin Hovda i kombineret kurs/Slalom.
Den officielle resultat liste bliver snart offentliggjort.