MadsDanmarks bedste wave- og freestylere mødte troligt op i Hvide Sande 4-5/9 til 2 afdeling af DBO’s rangliste. Lørdag lignede på forhånd en sikker waveudsigt, og Hvide Sande skuffede ikke. Men fredag overraskede med fine freestyleforhold på fjorden – og en masse regn. Det betød fuldt program i begge discipliner.

Fredag lagde vi ud med herre A i freestyle, og efter en single som Jonathan Willumsen vandt, fortsatte vi til en dobbel, hvor Noah Willumsen kæmpede sig op i finalen og skulle møde brormand. Noah trak det længste strå bøde i den første finale og superfinalen med en flot performance, som bestod af blandt andet one handed flaka, spock 540 og andre lækkerier. Noah er hermed danmarksmester i freestyle A, fordi han også vandt det første stævne i Klitmøller i foråret, for efter 3 stævneresultater er der en fratrækker.

Resultater freestyle A:

1: Noah Willumsen

2: Jonathan Willumsen

3: Mads Jepsen

3: Nicolaj Klitgaard

4: Andreas Pedersen

Lørdag vågnede vi op til et frådende Vesterhav ved sydmolen, en fyldt parkeringsplads, kitere, surfere, sup’ere og windsurfere over det hele. Men på mystisk vis lykkedes at få plads til alle discipliner helt uden problemer. Vinden lå vel et sted mellem 15 og 25 ms hele dagen, blandet med vilde regnbyger, som opløste dommernes scoresheets.

En solidt sejlende Mads Bjørnå tog 1. pladsen i singleelimineringen med en sejr over Christopher Friis, som bed godt fra sig med gode waverides og fine tabletop-forlændere. Kenneth Danielsen endte på 3. pladsen. I dobbelen som fulgte efter, var det igen Christopher Friis og Madsd Bjørnå, som stod overfor hinanden. Friis havde slået Kenneth Danielsen, og fik dagens højestscorende bølge, da han snittede et af de store bjerge ude bagved i stykker. I finalen mod Bjørnå fik Friis en skyller ude bagved og kæmpede med forholdene, mens Bjørnå ligeså stille kunne tanke point på kontoen med en flot forlænder og gode waverides og vinde finalen.

Resultater wave A:

1: Mads Bjørnå

2: Christopher Friis

3: Kenneth Danielsen

4: Michal Dziewiecki

5: Nicolaj Klitgaard

 

Vi havde heldigvis nok tilmeldte til en pigeklasse igen, og pigerne viste god stil i de voldsomme forhold. Sara Sommer, Monica Korsager og Marie Sandbak kastede sig ud i noget af det vildeste Hvide Sande har budt windsurfere på i 2015 og vandt. Marie Sandbak deltog for første gang i et wavestævne, og viste ingen frygt for vandmasserne. Vi håber at se hende igen i Klitmøller i oktober. Sara Sommer viste, at det godt kan betale sig at flytte til Hvide Sande – hun vandt de to kvindeheats foran Monica Korsager og Marie Sandbak med solid bølgeridning og fine spring. Marie og Monica måtte ud i en sailoff om 2. pladsen, og her vandt Monica med fine spring og et par gode bølger.

Vi glæder os til at se flere piger i Klitmøller i oktober.

Resultater kvinder:

1: Sara Sommer

2: Monica Korsager

3: Marie Sandbak

 

I junior wave skilte to sejlere sig ud: Noah Willumsen og Andreas Pedersen. Men Jonathan Willumsen bed også godt fra sig i de to heats, hvor alle sejlerne var på vandet. Noah vandt den første sejlads med flydende bølgeridning og fine spring, men Andreas var lige i hælene på Noah hele tiden med flotte forlændere og god bølgeridning. I anden sejlads var det Andreas’ tur og med en superflot forlænder og gode bølger tog han sejren over Noah og Jonathan. Så stod der 1-1, og Andreas og Noah skulle ud i en sailoff: Vi tog chancen og ventede med den afgørende sejlads til søndag eftermiddag, hvor der var klassiske Hvide Sande forhold: 5,2 og store rene bølger, da der stadigvæk var noget swell tilovers fra lørdagens storm. Andreas lagde ud med en flot, høj og knastør forlænder og en højtscorende bølge. Noah slog kontra med en god bølge og en lidt lavere forlænder, og endnu en fin bølge med mange turns. Andreas havde dog lidt svært ved at finde en god bølge nr. 2, og kort før hornet satte Noah en flot baglænder. Det gjorde udslaget og Noah vandt finalen.

Wave junior:

1: Noah Willumsen

2: Andreas Pedersen

3: Jonathan Willumsen

DBO wave/freestyle siger tak til dommere, forældre der fungerede som flagholdere, sejlere for god opførsel og de andre vandsportsudøvere i Hvide Sande, som gjorde det muligt at gennemføre fuldt program trods nogle helt vilde vejrforhold.

På gensyn i Klitmøller i oktober

DBO

wave/freestyle