Der var lovet vind, vind og masser af vind til at lufte alle sejl størrelserne i løbet at de PWA’en i Hvide Sande. Også regn, byge vejr der udfordrede PWA crew’et, solskin, regnbue og 15 grader celsius. 10 danskere var med og nogle af dem var første gang at de overhovedet var med til World Cuppen så presset lå højt. Måske også for lidt for højt. Jibes har de trænet dag ud og dag ind, og igær på Sjælland har de øvet jibe træning de dage hvor det har blæst. Desværre har det ikke blæst meget de sidste 3 uger op til stævnet på Sjælland, og træningen har derfor været begrænset for vores Københavnske deltager. Det satte sine spor i resutaterne, men til trods for det har nogle af vores dansker opnåede nogle personlige mål.


Starter vi med vores eneste kvindelige deltagelse, Anissa Mohrath (DEN-85) på blot 26 år, som for første gang opnået at komme i gud finalen et par gange. “Det er en enorm lykke der suser igennem kroppen når du krydser mål linjen i en tæt kamp, og ved at du nu har kvalificeret dig videre til guld finalen. Uden at kunne styre det, får det mig til at råbe “Woouuw” af mine lungers fulde kraft” fortæller Anissa glad. Hun opnåede en slut placering på en samlet 12. plads og har overrasket en del andre sejlere så snart der er god vind.
“Jeg har ikke haft så meget held med let vind, eller jeg vil nærmere sige, at jeg ikke har teknikken til let vind samtidigt med at mange af de andre har større sejl. Derfor har det været godt at Stormen “Sebastian” kom forbi med noget vind, selvom meget vind gør mig enorm nervøs” fortæller Anissa videre.


Der er 64 mænd ialt der konkurrerer i PWA World Cup pr. event, og første mandelig dansker i rækken beviste sidste år sine windsurfing skills og endte på en 7. plads. Sådan skulle det desværre ikke gå i år, men Sebastian Kornum (DEN-24) lykkedes at kvalificere sig til sølv finalen hele 2 gange og endte som bedste mandelig dansker på en flot samlet 28. plads. Sebastian fortæller her om sin oplevelse: “Det har været rigtig sjovt for mig at være tilbage i World Cup’en på slalom. Generelt det at være til et slalom stævne, hvilket jeg ikke har været længe. På grund af andre prioriteringer har jeg ikke trænet slalom eller for den sags skyld afprøvet mit udstyr inden stævnet. Det var derfor spændende at se hvilket niveau jeg kunne være med på efter min tidligere skade. Heldigvis har kroppen det fint, og jeg er meget tilfreds med min performance.

Et par placeringer længere nede dukker Danni Jakobsen (DEN-64) op, som efter en skulder skade for et par år siden, nu er tilbage på vandet. Danni er meget teknisk og er kendt for sine plannende og vellykkede jibe. “Jibes er der hvor jeg har mulighed for at overhale, men desværre så lavede mine modstander også nogle gode jibes, og så blev det kritisk for mig. Jeg er dog utrolig glad for at være kommet så langt som til semi-finaler – det er faktisk første gang” fortæller Danni med et smil på læben.

Danmarksmesteren i Slalom Kasper Juul Larsen (DEN-11) var også med når lige akkurat at placere sig i top 40 med Kurosh Kiani (DEN-83) i hælene. Normalt ville vi have forventet Kasper på en bedre placering, men det spillede bare ikke. Kasper nåede at få fornøjelsen af at være med i kvart finalen et par gange, og mere blev det ikke til.
Kurosh Kiani som har en del erfaring med deltagelse i PWA World Tour var ramt af udstyr mangel. Det kom aldrig og var åbenbart landet i Paris, hvor ingen ville tage ansvar. Heldigvis kunne han låne lidt hist og her, som forvirrede kommentatoren også, men dette er langt fra optimalt. At deltage i PWA World Tour kræver at man både er mental og fysisk klar. “Jeg føler mig hjælpeløs. Hvemend jeg ringer til, er der ingen som vil tage ansvar for mit udstyr. At stå uden udstyr er én af de værste følelser nogensinde. Heldigvis har jeg venner så jeg kan komme på vandet, men at låne hist og her tager på energien. Bekymringerne i hovedet omkring udstyret tager på energien, og på det psykiske” fortæller Kurosh kiani med ærgelse i stemmen.

I den sidste del af feltet har vi Peter Nors (DEN-431), Mads Jepsen (DEN-15), Anders Boje (DEN-135), Frederik Poser (DEN-80), og den yngste deltager Jonas Thyme (DEN-171). De havde alle både gode og dårlige øjeblikke. Et par uheldige øjeblikke der gav lidt for mange point i posen. For i PWA for man mindre point jo bedre placering man får. Så laver man fejl og kommer sidst, så kan det koste dyrt i sidste ende.
Mads har de seneste år vokset, og vandt sit første stævne overall for et par uger siden på Ringkøbing Fjord. Dermed skulle med tro at han var blevet kongen af fjorden, men disciplinen var en anden – nemlig Formula Windsurfing i let vind. Frederik Poser har indtaget podiet mange gange i løbet af de danske ranglistestævnet, og det var det som kvalificerede ham med i PWA World Tour’en. Frederik er hurtig på slalom og havde også nogle gode starter, men mister for meget i vendingerne, som er én af de alt afgørende manøvre i slalom disciplinen.