3 piger til wave:freestylecamp

aldrig har der været så mange windsurfere på SkallingenLørdag morgen mødte 15 friske freestyle- og wave sejlere op til en besynderlig udsigt. En 10 kilometer bred og 50 kilimoter lang tunge med totalt vindstille i midten strakte sig fra Blåvandshuk i sydvestlig retning ud i Vesterhavet. På den ene side af tungen var der 10-12 ms fra nordøst og på den anden det samme fra sydvest. Og Ho Bugt lå lige i det vindstille område. Men kl. 13.40 under rigseminar i silende regn, blev der skruet op for vindturbinen, og i løbet af 10 minutter var der 10-12 ms fra sydøst. Efter kort og hektisk tilrigning var alle deltagere på vandet, og kameramanden klar i strandkanten. Instruktørerne var med på vandet og campmester Kasper Thrane tog Go-Prohatten på hovedet og fulgte sejlernes aktivitet, mens vinden gradvist øgede. Andreas Larsen og Nicolai Klitgaard gav kyndig vejledning i new- og oldschool freestyle, og der blev prøvet nye ting af i Ho Bugts sikre vande. Ved 18 tiden var det tid til en tur i saunaen og efterfølgende fællesspisning, hvor deltagerne kunne se og kommentere egne og hinandens tricks. De trætte sejlere tilbragte natten i Ho Bugt Sejlklubs prægtige klubhus med udsigt til Langli, Skallingen og Fanø.

Natten til søndag drejede vinden over syd og sydvest til nordvest, så vi efterhånden havde været hele kompasset rundt. Blåvand meldte ml. 12 og 14 ms, men valget faldt på Skallingen. Karavanen kørte ud igennem marsken ad den gamle tyskervej, og endte på en parkeringsplads lige ned til vandet, hvor sandet fyger ind i alle sprækker. Windsurfveteranen og legenden Gorm Sigård var kommet fra Fanø for at hjælpe de unge windsurfere med front- og backloops, og da han havde banket rusten af sig, satte han dem på stribe. Gorm havde offentligt lovet Christian Jensen fra Esbjerg, at han ville sørge for, at Christian ville have lært frontloop inden dagen var omme, og det kom stort set til at holde stik. Efter et enkelt forsøg, hvor Christian kom halvvejs rundt, satte han i andet forsøg en frontloop til vandstart!!

3 friske piger, Stine, Charlotte og Søs, var mødt op til campen, og viste god stil i de ikke helt nemme forhold. De tog værdifuld erfaring med hjem og stiftede bekendtskab med et område af windsurfdanmark, de ikke havde set før – vi vil gerne have endnu flere piger, når vi gentager campen i 2017. Piger der windsurfer, er seje. Og søde.

Efter et par timers sejlads i bølgerne ud for Skallingen vendte vi tilbage til klubhuset i Hjerting, hvor vi spiste rester og så mere video fra dagens sejlads og fortalte sømandshistorier.

Ved 16 tiden var det tid til den store afsked – der blev givet krammere og håndkartofler, og så var det slut.

Ho Bugt Sejlklub og DBO wave/freestyle siger tak for god opførsel og orden. Vi gentager campen i 2017 og håber på to dage med kuling fra alle retninger. Og tak til Loft Sails for lån af to komplette demorigge.

 

Ho Bugt Sejlklub og DBO wave/freestyle