Anissa Mohrath, som i juli måned vandt verdensmesterskaberne i Formula Windsurfing 2017, har stået for afholdelsen af Girls Go Windsurf Camp 2018, som hun startede op sidste år. Camp’en er for alle aldre fra +8 år og alle niveauer.
I år havde campen stor popularitet med ikke mindre end 21 deltagende kvinder og stor success – dels fordi der var vind alle dage og dels fordi hovedsponsorerne Nautic Surf & Ski og Henrik Wessel A/S (Peugeot) har støttet så godt op om eventet.
“Støtten er helt uundværlig, og det gælder både hovedsponsorerne og de mindre sponsorer som Santa Maria Danmark, Faxe Kondi Boosters, og Foliekniven.dk” fortæller Anissa og fortsætter; “De er alle med til at bidrage med kvalitet til camp’en i form af utrolig lækker mad og fuld forplejning med læskedrikke m.m. samt posters til at informere windsurf-brændende-sjæle om camp’en. Og dette kan bekræftes af deltagerne.”

Vindforholdene var meget blandet i løbet af de fire dage som camp’en varede, og det startede ud med de svære udfordrende forhold som både satte begynderne på prøve og hoved instruktørerne, Anissa Mohrath og Henrik Haagen, på prøve da både hurtigt måtte sætte i vandet for at hente folk. Ligeledes var der tryk på fredag formiddag hvor en stærk side-shore vind fik windsurferne til at drive 200 meter inden de overhovedet havde fået sejlet op, indtil en byge kom og dryppe og vinden drejede til side-offshore. Pludselig var bølgerne væk (i hvert fald ind under land), og vindstyrker var også at mere behagelig karakter. Desværre var mange af windsurf tøserne allerede blevet helt udmattet og ville hellere holde en pause til de to sidste dage i mere kontrollerende forhold.


“Det er fedt at se at deltagerne laver fremgang. Det er det som skaber success. Det er tøser som har prøvet trapez første gang, tøser som har lykkes med jibes, og kvinder som er lykkedes med strand start. Jeg håber selvfølgelig at de fortsætter med at windsurfe og prioriterer windsurfing så længe temperaturerne er til det, og jeg kan kun glæde mig til at se hvor langt de er kommet næste år”.

Anissa har allerede afholdt 2 camps i år hvoraf den ene var henvendt til både mænd og kvinder i Kristi Himmelfarts ferien. Den havde ikke mindre end 26 deltager. Fælles for både Freeride Windsurf Camp og Girls Go Windsurf Camp er formålet;
“For mig er det vigtig at deltagerne på camp’en kan koncentrere sig 100% på windsurfing, og sikres at de kan komme et niveau højere op og hjælpe dem til at opnå deres delmål – om det er plannende jibes, hooke i trapez, strand-starte eller andet. Og de skal derfor ikke tænke på andet end windsurfing, hvilket er årsagen til at alt forplejning er inkluderet. Dermed bliver det en ren windsurf ferie for deltagerne hvor de får læring med hjem i bagagen.”


Til trods for at Girls Go Windsurf Camp 2017 blev afholdt i første uge af August, som det fremtidigt vil gøre, så var det just ikke sommer. Faktisk var vejret, som de fleste kan nikke genkendene til, meget uforusigeligt. Anissa havde derfor stor grund til at være nervøs over forholdende idet hun i forbindelsen med campen havde arrangeret to gratis udendørs arrangementer i Nivå Strandpark – Beach Yoga lørdag morgen og Beach Summer Party lørdag aften. Men vejrguderne var med hende, og byens borgere dukkede op for at støtte op om arrangementerne, som hun gerne vil gentage næste år. Så du kan allerede nu booke første uge i august af til Windsurf aktiviteter.

Har du lyst til at følge med i de forskellige begivenheder, så kan dette ske på facebook siden Windsurf Camp Denmark