Herre

Vinderne i herre A wave, Lars Petersen, Mads Bjørnå og Mads Lunøe med præmier fra Nautic, Neil Pryde, Westwind Klitmøller og Windsurfshoppen

Efter flere års resultattørke lykkedes det at få gennemført et DM i wave/freestyle med resultater i alle klasser. Klitmøller leverede fra dag 1, selv om det lignede en fuser. Men torsdag d. 16/10 mellem kl. 9.30 og 11 steg vindmåleren i Hanstholm fra 5 til 12 m/s fra nordøst. Overdommeren havde givet sejlerne udsættelse til kl. 12 – lidt for længe indrømmer han her et par dage efter. Efter en række indledende logistikproblemer, flagrobotten var løbet væk, lykkedes det at få sejladsen i gang: først junior, siden kvinder og til sidst herre A.

Juniorerne, 9 i alt, udkæmpede gode dueller i dejlige styrbordsforhold på revet – og det blev kun bedre i løbet af dagen. Finaleheatet blev domineret af Willumsen-brødrene fra Nivå, men også Mads Jepsen og Nicklas Mathiesen, som for andet år i træk var kommet helt fra Gran Canaria, viste klasse. Noah Willumsen vandt med solid bølgeridning og forlændere foran brormand Jonathan. Mads Jepsen og Nicklas Mathiesen var ikke til at skille ad på en delt 3. plads.

I år er det lykkedes at samle en rigtig kvindeklasse i DBO wave/freestyle, og det må meget gerne fortsætte i 2015. 5 seje piger var mødt op i Thy for at konkurrere i bølgerne på Ørhage, og de fik vist, at de i hvert fald ikke er bange for Vesterhavet. Vinden forblev stabil dagen igennem og vi kunne gennemføre konkurrencen stort set uden stop. Til slut var det Sara Sommer og Louise Kollander, som stod overfor hinanden i finalen, og der blev vist solid bølgeridning og gode spring fra de to erfarne piger. Sara Sommer havde det ekstra gear, som skulle til for at vinde over Louise og er nu danmarksmester i waveperformance for piger. På tredjepladsen fulgte Alisa Grever Sørensen – Ewa Kurlanc og Charlotte Qvist endte på hhv. 4 og 5 pladsen. Monica Korsager skulle også have været med, men lå desværre derhjemme under dynen. Vi håber at se alle pigerne, og hvorfor ikke endnu flere i 2015?

A-sejlerne havde stået utålmodigt og trippet på stranden lige siden vinden tog til, og hen på eftermiddagen blev det endelig deres tur. Det er vist ingen hemmelighed, at de fleste DBO-wavesejlere helst vil sejle bagbord, men denne gang blev det til en styrbordduel mellem Danmarks bedste sejlere. De forblæste tilskuere fik dog set, at eliten også kan sejle styrbord, og der blev vist gode forlændere og bundsolid, toptimet bølgeridning – og en enkelt landet baglænder fra Lars Petersen. Og det var udslagsgivende. I finalen mod Mads Bjørnå, som ellers havde været stærkt sejlende hele dagen, trak Lars det længste strå. Først og fremmest er der grund til at rose sejlerne for bølgeridningen i forhold, som ikke er deres livret, der blev smadret nogle bølger på revet i torsdags. På tredjepladsen fulgte sidste års vinder, Mads Lunøe.

Fredag var der solskin og svag vind over Klitmøller, og det blev besluttet at tage en slapper.

mikkel

MIkkel Asmussen på vej i kamp

Men lørdag lød alarmen igen, og der var skippermøde i Krik kl. 9. Freestyle var dagens ret, og juniorerne fik lov at lægge ud fra morgenstunden. Dagens altdominerende junior var Mads Jepsen, som vandt begge serier foran Noah Willumsen, som blev en lige så klar to’er i begge serier. På tredjepladsen fulgte Rasmus Bang King. Mads laver flaka, spock og flere andre svære tricks og har mod på mere, fik vi set. Og Noah er ikke langt efter. Vi glæder os til mere juniorfreestyle i 2015, hvor DBO vil arbejde på et par freestylecamps.

Lørdag eftermiddag begyndte vinden at svinge mere end vi brød os om. Planen var en dobbelt eliminering i herre A, men i stedet begyndte det at regne og vinden lukkede ned i et par timer. Vi fik lige akkurat afviklet en single, og da vi nåede finalen ved 18 tiden kom vinden igen, men denne gang sammen med skybrudslignende regn. Det var lidt af en arbejdssejr med mudder på skjorten for mandskabet, men det lykkedes at få kåret en danmarksmester. Andreas Larsen har længe haft blikket rettet mod titlen, og denne gang lykkedes det den milde fynbo at få ram på alle konkurrenterne. Men han fik kamp til stregen af Ole Hasholt fra Thurøbanden, og det lover godt for fremtiden i dansk freestyle. Nikolaj Frandsen på tredjepladsen var også stærkt sejlende.

Himmel og hav stod i ét, og der var præmieoverrækkelse en time efter finalen i Klitmøller. Men vi nåede det, og også aftensmaden fra Vorupør Slagteren. Windsurfbranchen i Danmark havde revet sig igen i år og DBO wave/freestyle kunne overrække en lang stribe lækkerbiskener af nogle præmier. Efter præmieoverrækkelse og fællesspising for folk vild i mørket i Thy – en mindre gruppe blev dog på mærksværdigvis draget mod Stalden ved bygrænsen og endte i en tidslomme.

DBO wave/freestyle takker NASA for samarbejdet i forbindelse med DM – det ender jo altid godt, når vi er i Thy.

Og en kæmpe tak til DBO’s økonomiske støtter: Neil Pryde, Nautic og Intersurf, fordi I støtter DBO og gør det muligt at lave gode stævner. Og så giver I fede præmier oven i hatten!!!!

1782279_704970236240637_4976667164093527262_o

Sebastian Kornum ser fokuseret ud

Også stor tak til Simmer Style Danmark, som gav et spritnyt sejl til den bedst placerede junior sammenlagt i wave og freestyle. Og det blev Noah Willumsen. Og tak til NOBE, som forsynede deltagerne med læskedrik, det tyske kultmærke Fädd, som sponserede event t-shirts til alle deltagere, Windsurfshoppen, RRD Danmark, Maui Ultra Fins og den lokale Westwind i Klitmøller. I er med til at gøre vores deltagere glade, og det kan vi ikke takke jer nok for.

Komplet resultatliste følger snarest

På gensyn i 2015

DBO wave/freestyle