Super nice weekend with lovely summer weather and fresh thermal wind. We completed the freestyle competition with a double, lots of action and fun on the beach. Here are the top 10 results, full report and pictures will follow later. Thanks to everyone.

1. Rasmus Øgelund
2. Noah Willumsen
3. Mads Bjørnaa
4. Malte Øgelund
5. Nicolaj Klitgaard Frederik
6. Bjørn Olesen
7. Lukas Tollak
7. Michael Falkenberg Larsen
8. Tobias Bjørnaa
8. Allan Hager

The event is part of the offecial Danish Championship under Dansk Sejlunion, Youth Wave will earn point for the PWA/IWT World titel and the freestyle is a part of the Proffesional Freestyle Tour.

The convention is supported by DBO, and co-financed by the European Union and Friends of Cold Hawaii.

And supported by our sponsor
klitmøller Rig Wear
LAKOR
Redbull Danmark
dryrobe
Quiksilver
Copenhagen Surf School
Aktivt Velvære
Starboard / Severne Danmark

—————————————

Det var med en ikke helt sikker hånd, der blev indkaldt til wave/freestylestævne i Thy 11-12/6. Vejrudsigten gav ikke meget håb om andet end tidsfordriv på Ørhage, men så skete der lige pludselig noget. For nogle kommer det måske som en overraskelse, for andre som et naturligt og forudsigeligt fænomen, og resultatet blev et resultat i freestyle A. Endda en dobbeltelimination.

De lokale sagde, at der ikke var grund til at stå tidligt op lørdag morgen, da eventuel termik først ville materialisere sig efter nogle timers solskin. Så vi havde ikke travlt. Efter check in kl. 9 i Hanstholm i Blok 65 og efterfølgende skippermøde blev det besluttet at køre til Klitmøller og vente på termikken. Og vi ventede og ventede. Af praktiske hensyn lavede vi èn elimination for alle fremmødte sejlere: freestyle A. Ved 3-4 tiden begyndte der at ske noget på Ørhage. Vinden, som tydeligvis var termisk og varm, tog lige så stille til fra øst, men den var ikke helt kraftig nok. Vejrudsigten sagde langsomt drejende mod nordøst, og det var det, der skulle til for at vi kunne komme i gang. De første heats kørte uden afbrydelser, og vi manglede ikke meget for at have single eliminationen – og dermed et resultat – i hus. Men da varmen forsvandt, gjorde vinden det samme. Vi troede, som de klåge-åger vi var, at når det kølnede af, ville vinden få lidt mere tryk. Men vinden forsvandt bare i stedet. Vi ventede og prøvede at få de manglende heats i kassen, men det lykkedes ikke. Det gjorde aftensmaden på grillen og i klubhuset til gengæld. Og for nogle blev det også til en tur ud i den lyse thyske sommernat.

Søndag formiddag mødtes vi i Krik med et spinkelt håb om at få gjort single eliminationen færdig. DBO wave/freestyle har et lidt anstrengt forhold til Krik. Mange timer er gået til spilde med at stå på en lille mole i Limfjorden og vente på noget, der aldrig kom, fordi nogle sagde, at det kom. Men denne gang havde vi medvind – 8-10 m/s fra omkring sydøst – akkurat nok – og singleeliminationen kom i hus i en fart. Finalen stod mellem Rasmus Øgelund og Mads Bjørnaa. Rasmus tog førstepladsen med en solid performance af new school freestyle moves; burner, culo etc. Men Mads bed godt fra sig og viste, at han ikke kun er en dygtig bølgesejler. Kampen om tredjepladsen stod mellem Noah Willumsen og Nicolai Klitgaard, og her viste Noah en opadgående formkurve, som i øvrigt fortsatte resten af dagen. Vi havde et resultat.
På trods af hyppige vindspring på op til 90 grader, ville Krik os det godt denne søndag eftermiddag. Vinden blev – sådan da. Og dobbelt eliminationen blev sat i gang. Men der var udfald undervejs med afblæste heats og lange pauser. Klassisk Krik. Med tålmodighed og held lykkedes det at få gennemført hele dobbelt eliminationen, og der blev byttet om på nogle placeringer undervejs. Bjørn Olesen fik sejlet sig frem til en 6. plads, Malthe Øgelund kæmpede sig op på en 4 plads, og i top 3 strøg Noah Willumsen forbi Mads Bjørnaa og stod til sidst i finalen mod Rasmus Øgelund. Noah havde sejlet sig varm, men med endnu et solidt heat forsvarede Rasmus førstepladsen og vandt stævnet. Top 3 for stævne nr. 2 ser derfor således ud:
1: Rasmus Øgelund
2: Noah Willumsen
3: Mads Bjørnaa

Komplet og opdateret resultatliste følger i løbet af den kommende uge.
DBO wave/freestyle står nu i den gunstige situation, at vi allerede har resultater fra de to første stævner – og to i freestyle A. Det lover godt for sidste stævne, som finder sted i oktober. Vi har et solidt udgangspunkt.

DBO wave/freestyle vil gerne sige tak for god opførsel og hyggeligt samvær under den brændende sol. Og tak til vores sponsorer. For økonomisk støtte:

EU og Friends Of Cold Hawaii

Præmier og moralsk opbakning i med- og modvind:

Starboard/Severne Danmark
Quiksilver
Redbull Danmark
Klitmøller Rig Wear
Lakor
Westwind Surfshop Vorupør
Dryrobe
Copenhagen Surf School
Aktivt Velvære
Fotograf: Andreas Pedersen

Og tak til Blok 65 i Hanstholm for at lægge hus til check in og skippermøde.

På gensyn til oktober

DBO Wave/freestyle