Det gik ikke stille for sig i weekenden, hvor Nivå Surfklub lagde hus til træningsdage med fokus på foil-windsurfing. Det blæste mellem 10-14 m/s i middelvind, og der blev derfor både trænet slalom og foil. 

Lørdag – ready-set-go

Træerne og flagene i Nivå Havn lyver sjældent – og det gjorde de bestemt ikke lørdag morgen. Alle surfere blev derfor hurtigt enige om, at der var slalom på programmet. De små klude blev rigget og vores coach Trine Bentzen kørte knivskarpe starter – heat efter heat. 

Forholdene var udfordrende – alligevel gav alle den fuld gas. Der blev sejlet stærkt og sat nogle fede jibes om mærkerne. Alle leverede også nogle vilde styrt og fik et par svømmeture efter udstyret. Mellem sejladserne blev der glædeligt udvekslet tips og tricks surferne imellem. 

Efter 2x 1,5 times intens slalom på vandet spiste vi burger og Nikolaj Kruppa gennemgik foil-teori og -trim. Blandt andet fordelagtige muligheder for at trimme foilen, med få hjælpemidler, afhængigt af vejrforhold. Vinden lagde sig og på trods af lidt mathed i gruppen, fik vi pisket en ”mere mere”-stemning op – så alle fik rigget om til foil. Selvom der egentlig stadig var rigtig gode slalomforhold, fik vi fire fede foil-sejladser efter frokost.

Søndag – eat-sleep-repeat

Efter en god nats søvn og en habil morgenbuffet var de fleste surfere stadig godt mærket i kroppen af lørdagens action. Vejrudsigten var igen rimelig gavmild – men det var jo en foilcamp og vi ville gerne se Sebastian Fleischers nye udstyr in action, så vi startede dagen med en lang foil-session. Vi fik afviklet seks kurs-sejladser – der kostede lidt ødelagt udstyr – men smilene var stadig store og humøret højt. Alle fik vidst tryktestet deres foil både på kurs og lens. 

Thomas Sehested og Danny Jakobsen var umulige at trætte – og var hurtigt klar til fire slalom-heats efter morgenens foil. Her havde vi fullpower med de små sejlstørrelser. 

Næste camp er om to uger – og du skal også med! 

Vi savnede alle mange flere legekammerater og håber, at flere vil tilmelde sig næste camp. Det er en genial mulighed for at få en masse timer på vandet, tips fra dine dygtige fellow surfere, en hyggelig fælles frokost og ikke mindst se filmklip fra GoPro. Hvis du ikke har en foil, er det ikke en undskyldning, der mulighed for at leje en af Nivå Surfklub. 

Stor tak til Frederik Sommer, der arrangerede et fantastisk arrangement – og samtidig var nød-surf-lager for de mange akut trængende.

Vi ses på vandet
Sofie Hammeken