Årets ranglistestævne ved Rønbjerg i Nordjylland vil blive husket for det hidtil største antal afviklede sejladser nogensinde i et weekendstævne, og derudover også for en ualmindelig god og positiv stemning – alt sammen kyndigt ledet af den arrangerende klub NWK.

Stævneleder Bent Niss fra Ålborg stod forud for stævnet med en ekstra udfordring, idet der både var annonceret Formula/Slalom rangliste og Open Fun samt Kite Racing på programmet.

Med et stærkt team af egne officials, og en ekstra håndsrækning af blandt andet KDY-dommer Jan Madsen, lykkedes det at afvikle intet mindre end 4 Formula sejladser, 4 slalomserier, 11 Open Fun sejladser for surf, 5 Kiterace og 5 Kite Open Fun race.

Umiddelbart lyder det som en umulig opgave, men alt forløb med vanlig nordjysk besindighed og tilmed med et venligt og imødekommende smil på læberne blandt de mange officials. Fantastisk godt gået, NWK!

I både formula og slalom var der tre sejlere som skilte sig stærkt ud fra resten af feltet, nemlig de to garvede profiler Brian Røgild og Jesper Vesterstrøm, samt 19-årige Sebastian Kornum. Jesper afgav kun en enkelt sejr til Sebastian ud af fire mulige.

Brian Røgild dominerede til gengæld slalom med sikre starter og imponerende topfart specielt på det første ben. For Sebastians vedkommende var Rønbjerg-stævnet et positivt comeback til slalom efter et års pause med to fodskader. Samlet vinder i Rønbjerg blev Jesper med Brian og Sebastian som hhv 2 og 3. Bedste junior overalt blev Christian Justesen i skarp konkurrence med Frederik Poser.

I Open Fun klassen blev trænerduoen Justesen/Kornum tilkaldt om lørdagen, hvor 7 sejladser blev afviklet på en kort og overskuelig bane med den blot 13-årige Skive-surfer Nicklas Borgen som sikker vinder foran klubkammeraterne Malthe Jensen og Niels Riis. Både Nicklas og Malthe udvikler sig med raketfart i surfsporten og er fra 2013 klar til at springe op i ranglisten.
Søndag bød Open Fun klassen på fire gode slalomsejladser, og denne gang med Skive’s Heine Andersen som 1’er foran Frederik Stoklund og med Malthe Jensen som 3’er. De to Open Fun dage blev resultatmæssigt afgjort separat.

Det var første gang at kiterne deltog i et F/S rangslistestævne, og bortset fra et par episoder på formula-banen forløb afviklingen planmæssigt. Det var imponerende at se kitespecialister som Bjørn Rune, James Johnsen og Steffen Øvind sejle ekstremt effektivt rundt om banerne, og tilmed i vindstyrker under Formula-sejlernes minimumgrænse.
Bjørn Rune vandt sikkert alle Kiterace med James som 2’er og Steffen 3.

Kite Open Fun klassen blev lørdag vundet af New Zealandske Shaun Kammargrenforan foran polske Krzysztof Skowronski og danske Morten Klingenberg.
Søndag vandt Krzyztof foran Bjørn Rune og med Johnny Lillelund på 3. pladsen.

Der er ingen tvivl om, at mange danske funsurfere og funkitere ville have haft stor glæde af at deltage i Rønbjerg, og baseret på netop erfaringerne fra Rønbjerg vil DBO’s kapsejladsudvalg kunne videre udvikle et fast Fun-koncept, som fremover kan trække mange nye deltagere til.

Lørdag aften arrangerede NWK en hyggelig middag i Rønbjerg Sejlklub’s lokaler.
Alt i alt et fantastisk vellykket ranglistestævne.

Resultater fra NWK’s stævne i Rønbjerg kan hentes her.

Check også DBO’s fotograf Jan Nielsens store billed galleri fra Rønbjerg Open 2012.

Vi ses på vandet til næste stævne i Nyborg d. 18-19 august.

Sebastian Kornum / DEN-24