Vinder af Freestyle; Rasmus Øgelund

Alt flaskede sig for Venø Efterskole, der stod for et fantastisk arrangement lørdag den 2. juni med konstant vind hele dagen, tre gennemførte konkurrencer, glade mennesker og høj blå himmel. Windsurfing når det er bedst.

Venø Water Stars-arrangementet er en årligt tilbagevendende begivenhed med rødder i NeilPryde’s Ø-Grandprix, men ligesom i 2011, var der i år også speed og freestyle på programmet. Freestyle-konkurrencen var tilmed annonceret som en del af DBO’s rangliste, som blev aflyst. 

Det afholdt imidlertid ikke 12 freestylesejlere fra at gennemføre en to timer lang konkurrence med noget af det bedste freestyle, der er set på dansk grund i lang tid. Ikke mindst fra vinderen Rasmus Øgelund fra Thurø, som henviste Jonas Knudsen og Sebastian Kornum til hhv 2. og 3. pladsen.

Distancesejladsen øen rundt havde ikke færre end 47 startende, og mange valgte slalomudstyr på grund af den hårde vind, men Sebastian Kornum tog alligevel sejren på sit Formula board med 10.0 m2 rig, og slog samtidig rekorden ved at sejle øen rundt på blot 36 minutter – svarende til en gennemsnitshastighed tæt på 25 knob. På 2. pladsen fulgte Danni Jakobsen på slalomudstyr, og på 3. pladsen Christian Justesen på Formula.

Vinder af Venø Rundt i ny rekordtid; Sebastian Kornum

 

Med samtlige deltagere i mål indenfor tre timer, var der også tid til en speedkonkurrence, som ganske enkelt gik ud på at nå den højeste topfart –målt på en vaskeægte pejler fra politiet! Danni Jakobsen fik noteret hurtigste topfart med Christian Justesen og Hans Frydendahl lige efter.

Efter speedkonkurrencen og præmieoverrækkelse var der igen tid til freestyle, denne gang en supersession med fotograf.

Et veloplagt team af lærere og elever fra Venø stod for afvikling af årets Venø Water Stars, som vil blive husket i lang tid – ikke mindst for de fantastiske surfforhold. 

Komplette resultatlister kan ses på www.neilpryde.dk

 

Vinder af Speed; Danni Jakobsen

Foto (413): Sebastian Kornum vandt Venø Rundt i ny rekordtid.

Foto (864): Rasmus Øgelund vandt freestyle.

Foto (755): Danni Jakobsen vandt speed