YGC-Middelfart_29_06_13_01Lørdag morgen havde 13 helt unge windsurfere pakket deres udstyr og taget til stranden ved marinaen i Middelfart, hvor Windsurfinggruppen i Middelfart Sejlklub afholdte Young Gun Cup.

Young Gun Cup er en række stævner, som holdes i windsurfingklubber rundt i hele landet for unge windsurfere under 18 år. Der sejles i tre klasser; begyndere, talenter og øvede. Ikke mindst blandt begynderne, som ikke tidligere har sejlet et kapsejladsstævne på baner, var der spænding at spore ved opstartsinformationen.
Efter stævnet fortalte nybegynder 13 årige Julie YGC-Middelfart_29_06_13_02Skovsby Toft, at hun aldrig havde været så langt fra land i så store bølger:  “Der var store bølger, og de kom ligesom fra alle sider. Det har jeg aldrig prøvet før.  Jeg har i den grad lært noget nyt i dag!”.
Idéen bag Young Gun Cup er, at alle skal udfordres optimalt. De unge skal prøve at sejle på en bane, og det at være på vandet en hel dag giver de unge mange sejlere og nye erfaringer samtidig med, at de kan udveksle erfaringer omkring surf og grej med andre unge.
YGC-Middelfart_29_06_13_03Vejrguderne havde bestemt sig for, at stævnetdeltagerene skulle prøve forskellige vejrtyper, lige fra vindstille og regn fra morgenen – til frisk vind og sol fra en skyfri himmel senere på dagen. Det er naturligvis sidstnævnte vejrtype, windsurferne og tilskuerne på stranden syntes bedst om.
For talenterne og de øvede blev der sejlet 10 sejladser i det naturskønne farvand i Fænø Sund, imens det blev til 8 sejladser for begynderne.
Dagen blev sluttet af med præmieoverrækkelse, hvor der var fine gaver og medaljer til alle deltagere, ligesom der var store flotte pokaler til de tre bedste i hver klasse. Gaverne der fremkaldte store smil hos de unge surfere var sponsoreret af Surf & Ski Odense, YGC-Middelfart_29_06_13_05Quicksilver, Neil Pryde og Intersurf. I Middelfart Sejlklub starter præmieoverrækkelsen bagfra, så begynderne først får lov at vælge en sponsergave fra det store gavebord. De der får pokaler er sidstvælger fra gavebordet.
Midt på dagen blev der holdt en tiltrængt pause hvor der blev budt på store grillpølser fra grillen. Pølserne var sponsoreret af Catering Engros.
Windsurfinggruppen i Middelfart vil gerne sende en stor tak til sponsorerne og ikke mindst til de frivillige YGC-Middelfart_29_06_13_04hjælper, som brugte tid på at gøre Young Gun Cup i Middelfart til noget helt særligt i år igen.
Vi glæderos allerede nu til at afholde Young Gun Cup i Middelfart Sejlklub igen lørdag d. 29. juni 2014…
Se mange flere billeder fra stævnet her:

_/) _/) hilsen